Formue

Kan SimCorp hente ordrer i en corona-verden?

Steen Albrechtsen

mandag 14. september 2020 kl. 7:00

SimCorps 2. halvår handler om ordreindgangen, og i år har corona i særlig grad har sat fokus på dette emne. Resten af organisationen ser ud til klare corona med bravour, men kan man også hente ordrer hjem til at fortsætte vækstrejsen?

SimCorps egen forventning fra maj om en organisk vækst på 0 +/-5% blev fastholdt i halvårsregnskabet, ligesom 2020-forventningen til EBIT-graden også blev fastholdt.

Intervallet dækker over usikkerhed om ordreindgangen, der naturligt nok ser ud til at have været underdrejet under corona. Det er dog svært at konkludere noget ud fra de faktuelle tal, da ordreindgangen historisk kan svinge meget fra kvartal til kvartal. Vi har derfor nærmest kun SimCorps egne ord at forholde os til.

På telefonkonferencen blev der talt lidt om coronaens effekt på ordreindgangen. Der blev ikke svaret direkte ja til at nye ordreforløb eller salgsprocesser er startet op efter at verden lidt populært sagt blev virtuel. Det tolker vi i retning af, at svaret herpå nok stadig er nej.

Det var også tydeligt, at flere salgsprocesser groft sagt er blevet forsinket, fordi kunderne ikke, så hurtigt som SimCorp troede, kunne få alt på plads og afklaret internt i en virtuel eller semivirtuel verden. Det er således ordrer, som man egentlig havde forventet ville falde på plads i 2. kvartal og var klar til at underskrive. Det skete så ikke, og de må derfor antages at være linet op for 3. kvartal eller 4. kvartal.

I Nordamerika er der også en god pipeline af mulige ordrer, som dog ikke er så langt i processen, og som der derfor er stor usikkerhed omkring i forhold til 2020. Man lod forstå, at disse mulige ordrer nok afgør i hvilken ende af intervallet for årets organiske vækst man lander.

Coronafordele og ulemper
Det virtulle salgsmiljø giver udover rejsebesparelser en række tids- og ressourcemæssige fordele, forstået på den måde, at de mange sparede flytimer giver eksperter og salgsfolk mulighed for at møde mange flere og forskellige kunder end normalt.

De manglende ansigt-til-ansigt møder er naturligvis den store ulempe, og CEO sagde – måske som en lille advarsel – at man stadig mangler at nå over målstregen i den nye verden. Med andre ord lurer der en usikkerhed om, hvorvidt der er en ordretørke på vej, hvis der er nye nedlukninger på vej.

I forhold til hvordan den øvrige – og væsentligste – del af organisationen har klaret nedlukningen er billedet klart positivt. Projekter – også af den mere komplekse slags – er færdiggjort og overleveret uden væsentlige problemer, og effektiviteten har der ikke heller ikke været noget at udsætte på. Vi er nu så langt inde i corona-perioden at virksomhederne også begynder at få større indikation og forståelse af, hvilke langsigtede konsekvenser der er i spil. For SimCorp viser det sig ikke overraskende, at corona har skubbet til digitaliseringen og herunder også til konverteringen til cloud.

Med SimCorps egne ord har det ganske enkelt accelereret de eksisterende markedstrends, og her står overgangen til cloud som det mest centrale for de kommende år. På det område kan SimCorp siges at være i proces, men langt fra i mål.

Beskeden effekt på konsensusestimater
Ser vi på konsensusestimaterne er der ikke den store frygt for, at corona har nogen permanent negativ effekt på forretningen, og den ses i stedet som nærmest en engangsfornøjelse i 2020.

Halvårsregnskabet fra SimCorp har ikke medført de store ændringer i konsensusestimaterne endnu. I hvert fald ikke på omsætningen, som jo i udgangspunktet er det klareste tegn på aktiviteten og en indikator for timingen for et vækstcomeback. For 2020 er estimaterne for omsætningen sænket med 7% siden marts, og der er ikke ændret herpå efter halvårsregnskabet. Det samme er tilfældet for 2021 og 2022, hvor omsætningsestimaterne ligger 5% lavere siden marts og også her uden ændringer frem til nu.

Billedet er lidt anderledes, når det kommer til estimaterne for indtjeningen per aktie (EPS). Her har analytikerne tilsyneladende taget vel imod den forventede effekt af de omkostningstiltag, som SimCorp iværksatte i starten af corona-krisen.

Her er det overordnede billede nemlig, at EPS-estimaterne for i år og for 2021 og 2022 ligger lavere end før corona, men at de dog er løftet på helt kort sigt. Eksempelvis ligger EPS-estimatet for i år på 2,21 euro per aktie eller 14% lavere end i marts, men det er 4% højere end for 10 uger siden.

Ifølge estimaterne fra februar lige efter årsregnskabet skulle omsætningen vokse med 36 mio. euro fra 455 mio. i 2019 til 491 mio. euro i 2020. Det bliver ikke tilfældet, og 2020 kan nu mere eller mindre betragtes som et tabt år vækstmæssigt. Estimatet for 2020 er sænket til 454 mio. euro, hvilket er en flad udvikling i absolutte tal og en mindre tilbagegang organisk. 2020 konsensus ligger således helt præcist midt i SimCorps interval på minus 5% til plus 5% organisk vækst.

Efter 2020 viser konsensus, at væksten vender tilbage til det hidtidige niveau på 9% om året. I absolutte tal ligger omsætningen i 2021 og 2022 nu ca. 30 mio. euro lavere end i februar, hvilket kan sammenlignes med ændringen på 36 mio. euro for 2020. Groft sagt er billedet altså, at 2020 er en hviledag, hvorefter vækstrejsen mod tinderne forventes at fortsætte helt, som det tidligere var planen. Vi har efter halvårsregnskabet kun set ganske få ændringer af kursmål og anbefalinger. Førstnævnte ligger fortsat i underkanten af 700 målt på medianen. Med aktuel kurs tæt på 800, som også var toppen inden corona, og en P/E for 2021, der nærmer sig 40, har vi stadig svært ved at se, hvad der for alvor skal sende aktien højere.

Der er ikke udsigt til nogen positiv ændring af det generelle vækstbillede i nær fremtid. Vi fastholder vort kursmål på 650 i lyset af risikoen for skuffelser.

Steen Albrechtsen

Børskurs på analysetidspunktet 776,00

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr) 650,00

Læs tidligere analyser af SimCorp her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på email
Del på print

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Samfundsansvar

ØU’s Klimabarometer: Det danske samfund i solid fremgang på klimahensyn

Økonomisk Ugebrev Samfundsansvars KlimaBarometer viser en meget positiv tendens for fjerde kvartal 2020. Scoren på KlimaBarometeret  har vist jævn fremgang igennem hele 2020, viser denne opdatering for fjerde kvartal….
Samfundsansvar
Globale ESG-tendenser 2021: Fokus på virksomheders ESG risici og modstandsdygtighed overfor klimarisici, samt ESG effekter på obligationsmarkedet
Finans
Bankekspert: Bankerne overkapitaliserede, ”sparer op” til kæmpeudbytter næste år
Samfundsansvar
Danske investorer sætter støtte til amerikanske politikere på dagsordenen
Samfundsansvar
A.P. Møller Holding øjner gennembrud for grønne børsnoteringer
Aktieugebrevet Invest Logo
Formue
Investeringsfonden AktieUgebrevet Invest gav et afkast på 32 % i 2020
Formue
Norwegian afslører detaljer i redningsplan: Her er vores opdaterede kursmål
Ledelse
Norsk Legemiddelverket: 23 døde efter COVID-19 vacciner, advarer mod brug til ældre
Samfundsansvar
AkademikerPension hæver barren for aktivt ejerskab
Formue
Bullish eksperter? Derfor får vi ikke et januar rally i år
Formue
Analytikerne udpeger her 43 danske udbytte-aktier i 2021
Finans
Venture: Nyt marked for salg af ejerandele med kæmperabat
Samfundsansvar
Sasja Beslik: Danske virksomheder langt fra Parisaftalens klimamål
Ledelse
Mærsk går enegang, udskyder grøn flådefornyelse og satser på cash flow
Finans
First North-rådgivere: De har haft succes, og de har haft fiasko

Seneste nyt

Samfundsansvar
Globale ESG-tendenser 2021: Investorenes dilemma, incitamentsordninger og nye EU-regler
Samfundsansvar
EU Sustainable Finance truer den danske ledelsesmodel
Samfundsansvar
Store forskelle i landes tilgang til grøn finanspolitik
Ledelse
Trends 2021: Danske Largecap lagde i 2020 byggeklodser til nye strategier
Formue

ØU Trader: Økonomisk Ugebrevs Portefølje slutter 2020 med +44%, 7%-point bedre end markedet

Økonomisk Ugebrevs Portefølje slutter 2020 med et afkast på 44 % – mod  afkastet i Copenhagen Benchmark på 36,9%. Altså godt syv procentpoint bedre end benchmark. Ca. 70 procent…

Aktuel artikelserie

KlimaBarometer for Dansk Økonomi

KlimaBarometeret er en konjunkturindikator, der følger bæredygtige udvikling i Danmark. Barometeret viser udviklingen på baggrund af tre underliggende indikatorer: 1: Bæredygtig Forbrugeradfærd, 2: Den Grønne Energiomstilling og 3: Investeringer i Klima og Miljø. Barometeret sammenlignes

Andre artikelserier

KlimaBarometer for Dansk Økonomi
ESG analyser
Sustainable Finance
Samfundsansvar
Pensionsselskaber har milliarder investeret i globale selskaber, som ignorerer klima
Finans
Rating: Her er vinderne blandt de 100 største unoterede selskaber
Ledelse
Erhvervslivets resultatskabere: Topchefer, vi lagde mærke til
Ledelse
MT Højgaard næsten i mål med turn around: Problemprojekter tæt på afviklet
Formue
Waturu ejere forsøger ny børsnotering, denne gang i Norge
Finans
Engelsk crowdfunding-platform på vej med seks danske startups
Ledelse
NYTÅRSBREV FRA CHEFREDAKTØREN: Vi skærper profilen og tilpasser os ny omverden
Samfundsansvar
Exxon offentliggør scope 3-emissioner for første gang
Ledelse
Få gratis adgang til Bestyrelsesguiden med 700 artikler om Praktisk Bestyrelsesarbejde
Formue
Langers Skarpe: Sådan gik det mine fem vinderaktier 2020, udpeget primo januar 2020
Ledelse
2021: Her er årets Temaer, Surveys og Kortlægninger i Økonomisk Ugebrev Ledelse
Finans
Temaer 2021: Her er årets temaer og brancheanalyser i ØU Finans
Samfundsansvar
2020 blev rekordår for bæredygtige fonde
Finans
Provinsbanker i fusionsspillet fik aktieplusser i 2020, stort set resten dykkede

Seneste nyt

Finans
Tema: Store skadesforsikrings selskaber smadrer de fleste mindre selskaber
Finans
Bagmænd bag store forsikringskonkurser i gang med nyt forsikringseventyr

Mest læste

Få dit daglige nyhedsoverblik i din indbakke

Seneste rapporter fra eksterne rådgivere

Hvordan skal erhvervsejendomme vurderes i fremtiden?
Fødevarestyrelsen påbegynder udbetalinger til minkavlerne – her er vores guide i forbindelse med den påbegyndende udbetaling
Ny normalvedtægt for ejerforeninger
Dybdegående og original 
journalistik siden 1994

Økonomisk Ugebrev har i mere end 25 år leveret indsigtsfuld og dagsordensættende journalistik og analyser til læserne og den brede offentlighed. 

Vi tager ansvar for vores indhold og er tilmeldt:

KONTAKT

Telefonisk henvendelse: 70 23 40 10
Telefonerne er åbne alle hverdage fra: 10-15

Skriv til os på: [email protected]
Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer.

Økonomisk Ugebrev A/S
CVR-nr.: 31760623
Sundkaj 125, 3. sal
Nordhavn 2150

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank

 

Log ind

[iteras-paywall-login paywallid="qwerty123"]
X