Konjunkturfølsomme aktier har udtjent deres rolle

Ugen bød på blandede signaler på aktiemarkedet, og Copenhagen Benchmark (CB) har ikke været i stand til at leve op til den store optimisme fra sidste uge.

18614dd041d1126f35b2Det er dog for tidligt at udlægge ugen som et signal om, at kurserne nu skal nedad igen. Som det ses af figuren nedenfor ligger CB stadig i en stigende kurskanal, ligesom indekset også ligger over både det korte-, mellemlange- og lange glidende gennemsnit. Der er altså på kort sigt ikke nogen ko på isen. Men udviklingen i denne uge sender alligevel et vigtigt signal til investorerne. Nemlig at tiderne, hvor det var ligegyldigt, hvad man investerede i – for det hele steg jo alligevel – er forbi. Selvom året i almindelighed er startet godt, er der nemlig alligevel aktier, som fortsætter den nedtur, der startede i 2019.

Læs også:  Ørsted sætter ny All-Time-High kursrekord

F.eks. er A.P. Møller-Mærsk faldet 10% i år, FLSmidth 8% og det tidligere C25-selskab Mærsk Drilling 7%. Det viser, at optimismen ikke gælder generelt, og det er derfor vigtigt, at man er meget omhyggelig med sit valg af aktier. Vi ser en stigende interesse for ikke-konjunkturfølsomme aktier, og det viser en øget bekymring hos investorerne.8320c3cc71d242af2fe5

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her