Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Kurscomeback til Tryg efter årsregnskab

Linda

tirsdag 26. januar 2016 kl. 16:29

Efter en forfærdelig start på 2016, hvor aktien i forsikringskoncernen Tryg var faldet med 17,5 %, gav regnskabet for 4. kvartal 2015 fornyet luft til aktien, som steg hele 7,8 % på regnskabsdagen. Det var måske mere et udtryk for et lettelsens suk hos investorerne. end det var et egentligt udtryk for et flot regnskab. Mest af alt var det et regnskab, som overordnet set kan betegnes som business as usual.

Udbyttededikation fastholdt Vigtigt for aktionærerne og investeringscasen var at de senere års dedikation til et trinvist stigende udbytte blev fastholdt med et restudbytte for 2015 på 3,5 kr/aktie. Det bringer det samlede udbytte for 2015 op på 6 kr/aktie, som modsvarer et direkte afkast på lige under 5 % ved torsdagens slutkurs på 122. Trygs kapitalposition er efter implementering af de nye ”solvency II”-regler på 176 %, og det giver mulighed for, at man også i 2016 kan supplere udbetalingen til aktionærerne med et tilbagekøbsprogram på 1 mia. kr. I et regnskab var uden voldsomme overraskelser var det betryggende at se udmeldingerne for 2016 og 2017, hvor man fastholder, at man er godt på vej til at indfri både de finansielle og de kundevendte målsætninger.

På det finansielle område er det i høj grad besparelsesprogrammet, der er i fokus, da det er en vigtig forudsætning for, at Tryg kan nå ned under 14 % i omkostningsprocent. Et niveau som CEO Morten Hübbe virker ganske sikker på at nå, samtidig med at det fremhæves som et meget flot niveau på globalt plan. I forlængelse af dette er man sammen med de varslede præmieforhøjelser på fin kurs mod målet om en combined ratio på < 87 %.

På kundeområdet er det især kundetilfredsheden der arbejdes med, og der er man allerede i mål med 2017-målsætningen om en fordobling af scoren.

Konkurrencen på forsikringsmarkedet er til stadighed i fokus, da det ikke er nogen hemmelighed, at selskaberne i branchen har fremvist en god indtjening de seneste par år. Tryg skriver selv om det danske marked, at konkurrencen er stigende, og regnskabet viser at koncernens samlede præmieindtægter faldt med 1,1 % i 2015. Ser vi på kundefastholdelsesraten, som Tryg CEO Morten Hübbe selv peger på som en rimelig indikator for konkurrencesituationen, nåede den for de private kunder i 4. kvartal det højeste niveau i to år. Det er dog ganske små udsving, da fastholdelsesraten de seneste fem år har ligget på 90 % +/- 1 %-point. På erhvervsområdet er udviklingen moderat negativ.

Medlemsprogram i foråret 2016 Det længe ventede medlembonusprogram, som udspringer af den langvarige kamp i bestyrelsen og repræsentantskabet for den medlemsejede Tryg Fonden, bliver sat igang i foråret 2016. Tiltaget bør være en konkurrencemæssig fordel. som styrker kunderelationen og tiltrækker en række nye kunder. Alt i alt viste Trygs regnskab, at det er business-asusual med god indtjening og gode udsigter, uden at det på nogen måde er en branche med vækst. Således guider Tryg en præmiedrevet vækst i lokal valuta på 0-2 % for 2016.

Aktien er fortsat 10 % nede i 2016 og handler til en markedsværdi på ca. 35 mia. kr. Indtjeningen pr. aktie ventes i år at nå 8 kr., mens den for 2017 ventes at nå 8,5 kr. Det betyder, at aktien efter den sløje start på 2016 igen er nede på et rimeligt niveau i forhold til værdiansættelsen. Aktien er ikke billig, men omvendt heller ikke voldsomt dyr i historisk perspektiv.

Med tanke på det nye medlemsprogram i 2016, og at man er godt på vej til at nå målsætningerne for 2017, ligner aktien en attraktiv investering. Et forventeligt pænt nyhedsflow bør sammen med tilbagekøbsprogrammet støtte aktien i de kommende måneder, uden at vi dog kan stille en stor upside i sigte. Vi ser umiddelbart kun en upside på max. 10 % i første omgang til niveauet 130-135, og i disse urolige tider er det bestemt heller ikke utænkeligt at vi vil se et fornyet kursfald ned mod 100-110. Det vil efter vores vurdering være en god købsmulighed med udbyttet og det længere perspektiv for øje.

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank