Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Linda

lørdag 03. september 2016 kl. 15:04

Mere galskab: Svage nøgletal giver ny aktieeufori. Hvis man skal tolke på aktiemarkedets egne signaler, er der nu lagt op til et nyt aktierally. Fredag gik de toneangivende internationale aktieindeks op gennem vigtige markedspsykologiske modstandspunkter, og det vil blive tolket som et stærkt købssignal, og de kommende dage vil uden tvivl lokke mange nye købere på banen. Som bekendt kom der flere svage økonomiske nøgletal for USA’s økonomi, og de blev opfattet som en klar melding om, at den amerikanske centralbank alligevel ikke sætter de korte renter op til efteråret. Netop frygten for en stigende kort rente har lagt en dæmper på de internationale aktiemarkeder den seneste måned. Med andre ord betyder de svage nøgletal, blandt andet for antal nye amerikanske arbejdspladser og erhvervslivets indkøb af kapitalgoder, at der kommer fest på aktiemarkedet. Ja, det er naturligvis galskab, fordi en svag økonomi også rammer virksomhedernes overskud negativt, og en negativ overskudsudvikling burde jo alt andet lige sætte aktiekurserne ned.

Centralbanker kan lægge op til flere stimulanser, måske opkøb af aktier: Den globale økonomi ligger fortsat på vågeblus, og centralbankerne er uden tvivl parate til at træde endnu mere på speederen, end de hidtil har gjort. Aktuelt opkøber den europæiske centralbank hver måned statsobligationer og virksomhedsobligationer for et meget stort milliardbeløb. Faktisk er opkøberne så store, at ECB er ved at tømme markedet for værdipapirer. Senest har der derfor være gisninger om, at den europæiske centralbank ville begynde at opkøbe børsnoterede aktier, for at holde den interne målsætning om månedlige opkøb for 80 mia. euro. Begynder centralbankerne at opkøbe aktier, vil det naturligvis få aktieboblen til at vokse sig endnu større. ECB har allerede købt mange af de udstedte statsobligationer fra nødlidende økonomier som Italien, Spanien, Grækenland og Portugal. Gad vide, hvem der skal betale regningen, når nogle af disse lande går statsbankerot? Imens kan vi andre selvfølgelig bare sidde på sidelinjen og tjene penge på en aktieboble, som vokser sig større, og hvor centralbankerne er tvunget til at holde festen i gang. Spørgsmålet er naturligvis også, om man som investor er rede til at spille med – med bind for øjnene, fordi de underliggende fundamentale risici også bliver større og større. I AktieUgebrevets Pensionsportefølje har vi valgt at køre med meget lav risiko, hvorved vi selvfølgelig heller ikke får hele gevinsten med, ved generelle aktiekursstigninger. Men det er altså et bevidst valg.

Hold øje med DAX Future i 10.650: Den seneste måned har det tyske aktieindeks, som styrer retningen på de øvrige europæiske aktier, banket mod loftet i en flad trendkanal , hvor 10.650 var loftet. I fredags blev dette niveau brudt med en kraftig bevægelse opad. Bider dette brud sig fast de kommende dage, vil det lokke mange flere købere på banen. Vi følger udviklingen på Økonomisk Ugebrev Flash News ( flashnews.ugebrev.dk ) dagligt.

Bankaktierne fortsætter meget stærkt frem: Vi skrev på denne plads for en uge siden, at der var stærkt momentum i bankaktierne. Og den positive udvikling er i den grad fortsat den seneste uge. I både C20 og Midcap indeks er bankaktierne dominerende i toppen af afkasttabellen. Fremgangen skyldes i høj grad generel fremgang i europæiske bankaktier, antagelig dels fordi der ses mindre risiko for store bankkrak, og dels muligheden for stigende renter nu er større end tidligere. Herhjemme var vinderne blandt andet Nordea (+6,6 %), Jyske Bank og Sydbank (+4,1 %). I Midcap indeks var de bedste bankaktier Spar Nord Bank, Ringkøbing Landbobank og Vestjysk Bank. Grundlaget for de massive kursstigninger virker umiddelbart spinkelt, men momentum er stærk.

Andre vindere er fortsat de ret defensive papirer, plus A.P. Møller Mærsk: Andre kursvindere den seneste uge er fortsat defensive papirer som Coloplast, GN Store Nord, William Demant og Ambu. Det er tydeligt at investorerne fortsat foretrække de mere ”forsigtige papirer”, som ikke vil være så følsomme overfor et generelt kursfald på markedet. Og så er der lige outsideren, nemlig A.P. Møller-Mærsk, der fortsætter de seneste tre ugers stærke kursridt. Markedets forventninger til strategisk nytænkning fra den nye ledelse er efterhånden opbygget til at være meget store. Så det bliver afgørende at der virkelig kommer noget på bordet, hvor omgivelserne siger ”det var da i hvert fald nyt”. Et opsplitning af koncernen ligger lige for. Men hvad ellers? Vi venter i spænding.

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank