Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Langers Skarpe Aktietips

Morten W. Langer

lørdag 26. januar 2019 kl. 14:24

Mere afdæmpede og forsigtige kursstigninger herfra: Ja, vi tror fortsat på, at 2019 bliver et rigtig godt aktieår. Det er startet fint med et plus på Copenhagen Benchmark på 5,3 procent, og man skal ikke lade sig snyde af, at de danske aktier den seneste uge har ligget stille. Underliggende er stemningen på de internationale aktiemarkeder stadig meget positiv. Fredag blev både det toneangivende tyske DAX index og det amerikanske S&P 500 indeks løftet meget solidt.

Vi baserer fortsat vores positive syn på det forhold, at centralbankerne er blevet nervøse for udsigten til en ny global recession, og at de derfor har trukket i land på de pengepolitiske stramninger. Sandsynligheden for en uændret amerikansk centralbankrente i år er 67 procent, og der er endda fem procent sandsynlighed for en rentesænkning. 24 procent tror på en enkelt renteforhøjelse.

Recessionen ser ud til at være afværget for denne gang: De ledende økonomiske indikatorer for amerikansk økonomi er i januar begyndt at pege opad igen. Eksempelvis den ugentlige indikator fra ECRI har været i plus de seneste to uger. Og også de hårdere makrodata viser bedring: Blandt andet Citigroups Economic Surprise indeks og Atlanta FED’s indikator viser solid vækst også i 4. kvartal. Endelig lægger vi meget stor vægt på, at de to centrale risikoindikatorer for amerikanske BB ratede Junk Bonds og europæiske erhvervsobligationer har udviklet sig meget positivt siden starten af året. De to indikatorer, som afspejler de store investorers syn på de underliggende markedsrisici, understøtter billedet af, at recessionsscenariet er ved at være væk igen. Holder de to indikatorer stand, vil aktiemarkederne hen over året gå frem. Men der kan selvfølgelig godt komme nogle mindre udsving undervejs.

4. kvartalsregnskabssæsonen har været blandede bolsjer, men ikke meget negativ: De seneste ugers analytikerjusteringer for de amerikanske S&P 500 selskaber har været opadgå-ende, efter nogle måneder med nedjusteringer. For 4. kvartal forventer analytikerne fortsat overskudsvækst på 14,3% i forhold til samme kvartal forrige år. Og for 1. kvartalsregnskaberne er forventningen fremgang i overskuddene på mere moderate 2,0 procent, hvor der er tale om en nedjustering fra 2,7 procent den seneste uge, og fra 5,3 procent primo januar. Det store spørgsmål bliver således selskabernes udmeldinger for 2019, som er vigtigere end de faktiske 4. kvartalsresultater.

På den helt korte bane er vi nået til massive modstande: Selvom vi grundlæggende er positive på aktiemarkederne, skal man ikke kaste al forsigtighed over bord. Det tyske og amerikanske aktiemarked nåede fredag frem til nogle massive modstande, som teknisk kan give anledning til en mindre negativ korrektion ned.

Også det toneangivende amerikanske teknologiindeks SOX er efter nogle hæsblæsende uger, nået til en afgørende modstand i 200 dages glidende gennemsnit. Også det kan indikere, at der nu er brug for en pause eller måske en test nedad på 2-3 procent. Vi vurderer dog, at strategien med buyon-dips, altså supplér op på generelle markedstilbagefald er den rigtige vej frem. I Økonomisk Ugebrevs Portefølje har vi 70 procent af kapitalen i aktier, og den andel vil den kommende tid blive forøget ved tilbagefald.

Og ugens vindere var… Ja, ugens vindere var Vestjysk Bank, Ambu, NKT, SimCorp, NNIT og GN Store Nord. Generelt har det en positiv afsmittende effekt på flere af de danske teknologiorienterede aktier, at de amerikanske techaktier igen har fået et gevaldigt løft.

Men også de danske bankaktier er over en bred kam gået frem. Den lavere sandsynlighed for en recession er på flere måder en løftestang for bankaktierne, dels fordi stigende obligationsrenter vil øge indtjeningsmulighederne, og dels fordi udsigten til stigende udlånstab er blevet modereret. Vi ser dog fortsat en svag europæisk økonomi. Og det er næppe den store hjælp fra den europæiske centralbank, at de forventede renteforhøjelser nu er rykket meget langt ud i fremtiden.

Grundlæggende er europæisk økonomi meget svag. Det afspejles også i de aktuelle regnskaber i de europæiske stoxx600 selskaber, hvor der stort set ikke forventes overskudsfremgang i forhold til 4. kvartal 2017. Heller ikke de kommende kvartaler ser analytikerne ud til at have store forventninger til de europæiske selskaber.

Ugens regnskaber med solide plusser, undtagen for Danske Bank: Vi er nu godt i gang med regnskabssæsonen for 4. kvartalsresultater. Der kommer i denne uge regnskaber fra flere store danske selskaber: Ambu (tirsdag, forventet EPS-vækst på 29% til 0,10), FLSmidth (torsdag forventet EPS-vækst på 505% til 6,46), Danske Bank (fredag forventet EPS-vækst minus 24% til 4,40) og endelig Novo Nordisk (fredag EPS-vækst 11 procent til 3,72).

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank