Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Kursfaldet fortsætter efter kortvarig stigning

Linda

lørdag 15. oktober 2016 kl. 23:17

Fredagens stigning i Copenhagen Benchmark er kun en pause i et længerevarende kursfald.

Det kan være fristende at se den gode stemning på aktiemarkedet fredag som begyndelsen på en ny periode med kursstigninger. Men indtil videre anser vi det for at være en forkert vurdering.

Hvis vi ser på øverste figur i venstre spalte, så viser den os nemlig, at Copenhagen Benchmark (CB) har afsluttet den stigning, som toppede i 1295 den 5. september. Efter et fald på 3% til 1257 forsøgte markedet endnu engang at løfte kursniveauet, men stigningen standsede på stort set samme sted som den 5. september. Helt nøjagtigt blev den nye top sat i 1293 den 22. september.

Dermed var det to gange blevet demonstreret, hvor høj en pris investorerne var parate til at betale for aktier i øjeblikket, og dermed var ikke længere noget generelt potentiale i aktiemarkedet.

Den naturlige reaktion på den konstatering er et kursfald, og det kursfald er vi lige nu i gang med. CB har i denne uge passeret den nævnte bund i 1257, og vi skal helt tilbage til midten af juli for at finde en lavere værdi af CB.

Men som figuren viser, så sker et kursfald ikke i én lang glidende bevægelse. Det foregår som en blanding af stigninger og fald, hvor faldene bare er større end stigningerne.

Den model er det vigtigt at være opmærksom på, da man ellers risikerer at fejlbedømme dag-tildag bevægelserne. F.eks. er en fredag med stærke kursstigninger ikke ensbetydende med et stærkt marked, hvis stigningen kom i forlængelse af et betydeligt fald.

Det er sådan en situation vi er i lige nu. Vi ser fredagens stigning som en korrektion på et længerevarende fald. Et fald, som ikke er slut endnu.

læs hele udgivelsen her

Bruno Japp

 

 

Hvad er Copenhagen Benchmark?
Copenhagen Benchmark (forkortet CB) hedder officielt OMXCBCAPGI og består af de 40-50 største aktier noteret på Nasdaq OMX Nordic (”Københavns Fondsbørs”). Indekset illustrerer udviklingen på det danske marked, som pga. det danske markeds defensive karakter kan afvige fra udviklingen på de internationale markeder på kort sigt. Tidshorisonten for analysen er 3-4 uger.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank