Porteføljen vil begynde at drosle ned på cykliske aktier

RB plus. Regeringen vil gøre aktier til folkeejeHr. og fru Jensen skal til at eje aktier. I hvert fald hvis det står til regeringen, der med sit erhvervsudspil vil skabe en stærkere aktiekultur i hele landet. Arkivfoto: RB Månedens aktie: Fødevareinvestorer tjente milliarder i juli Ingredienskoncernen Chr. Hansen er månedens mest stigende aktie i C20-indekset på Københavns Fondsbørs. Se RB 31/7 2015 13.21 RB plusLav rente åbner for nye opsparingsmønstre. En faldende rente risikerer at blive en alvorlig hæmsko for vores opsparing. Derfor kan der være grund til at udnytte rentesituationen og tage flere risici. Med en rente, der bliver ved med at falde, er der grund til at overveje, hvordan man bedst muligt kan udnytte den. Den lave rente kan nemlig gøre det både lettere og sværere at spare op.. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2017)

I Økonomisk Ugebrevs Portefølje vil vi nu begynde at drosle ned på de cykliske aktier, som kan stå foran en meget vanskelig periode.

Vi har for nylig indkøbt blandt andet FLSmidth og DS Norden, og vi vil overveje at sælge posterne, hvis de viser yderligere svaghed. For FLSmidth bemærker vi, at kobberpriserne på det seneste er steget, og kursen blev fredag også understøttet af insiderkøb fra topledelsen og udstedelse af et optionsprogram til en større gruppe ledere. Det er umiddelbart positive signaler.

For Norden gik vi ind i aktien, fordi tørlastraterne efter en længere nedtur efter udbrud af coronavirus er begyndt at vende positivt rundt. Hvis der ændres på denne positive ratetrend er vi helt sikkert hurtigt ude af aktien igen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og modtag aktieskolebogen "Tjen En Million På Aktier"
Du modtager efter tilmelding hos ugebrev.dk de e-mail-nyhedsbreve, du tilmelder dig ovenfor; og lejlighedsvis spørgeskemaer og særlige tilbud fra Økonomisk Ugebrev A/S.

I porteføljen har vi også en stribe...

Læs også:  iTraxx: Risikovilligheden hos de store stærkt frem for 3. dag i træk

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her