Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Potentiale for opjustering hos Per Aarsleff

Bruno Japp

tirsdag 30. januar 2018 kl. 8:26

Per Aarsleffs udmeldinger for 2017/18 ligger i den konservative ende, og der er potentiale for en opjustering i halvårsregnskabet. 

Hvis vi ser på udviklingen gennem de seneste fem regnskabsår, så springer det i øjnene, at Per Aarsleffs omsætning stiger år for år, mens indtjeningen tilsyneladende toppede for to år siden. Både det primære driftsresultat og EBIT-margin er faldet siden 2014/15, og det tænder umiddelbart et advarselssignal.

Men tallene snyder en smule. Det primære driftsresultat i 2016/17 blev nemlig trukket kraftigt ned af en række nedskrivninger på forskellige projekter i 1. halvår. Disse nedskrivninger kostede aktien et kursfald på 15%.

Ved en korrektion for disse nedskrivninger samt korrektion for avancen fra salg af bygning og grund, ender indtjeningen i 2016/17 på stort set samme niveau som året før. Det kan diskuteres, om status quo er tilfredsstillende, men det annullerer i det mindste den advarselslampe, som en faldende indtjening ville tænde.

Fremadrettet forventer Per Aarsleff i 2017/18 en stigning i omsætningen på ca. 5%. Heraf stammer 2 procentpoint dog fra overtagelsen af aktiviteter fra det norske selskab Olimb Group, så den organiske vækst forventes kun at blive på ca. 3%.

Til gengæld forventes EBIT at nå 450 mio. kr., hvilket vil være det næstbedste resultat i selskabet historie, og næsten på niveau med det ekstraordinært gode resultat i 2014/15. Her bør det bemærkes, at forventningen faktisk er endnu bedre, end det umiddelbart fremgår af tallene, da den indeholder afskrivninger på immaterielle aktiver på 10 mio. kr. i forbindelse med den nævnte norske overtagelse.

For hele koncernen er det overordnede finansielle mål en EBIT-margin omkring 5% (2016/17: 3,4%), og i den sammenhæng er årsregnskabets udmeldinger forholdsvis defensive. Selvom der forventes det næstbedste resultat for koncernen nogensinde, betyder den forventede stigning i omsætningen, at EBIT-margin kun ender på 3,8%. Det lave tal skyldes primært en svag forventning til Anlægsdivisionen, som i 2016/17 stod for 71% af koncernomsætningen.

Når man kun forventer en stigning i omsætningen på 0% i denne division – mod stigninger på henholdsvis 15% i Rørteknik og 5% i Fundering – trækker det koncernforventningerne markant nedad. Og når man samtidig kun forventer en EBIT-margin på 3,5% i divisionen – hvilket er 1,5 procentpoint under det mellemlange finansielle mål for Anlægsdivisionen – presser det også koncernens indtjeningsforventninger.

De svage forventninger til Anlæg & Byggeri harmonerer ikke helt med selskabets udmeldinger for divisionen, som fortæller om gode muligheder og en høj aktivitet i Danmark, samt udsigt til forbedringer i udlandet.

Man kan få det indtryk, at nedjusteringen i halv-årsregnskabet 2016/17 var en oplevelse, som man under ingen omstændigheder ønsker at gentage. Så hellere være lidt for forsigtig.

Set i forhold til konkurrenterne er Per Aarsleff ikke længere specielt billig. Men hvis vi tager udgangspunkt i, at selskabets udmeldinger om det næstbedste resultat nogensinde i 2017/18 faktisk er forholdsvis konservative, så ændrer billedet sig. Så er Per Aarsleff p.t. en aktie uden nævneværdig downside, men med et potentiale for kursstigninger på yderligere 10-15%.

Børskurs på analysetidspunktet: 207,50

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 210-240

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank