Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Royal Unibrews margin er helt i top igen

Steen Albrechtsen

lørdag 31. august 2019 kl. 18:27

Royal Unibrew leverede nok engang et flot regnskab, hvor EBIT-marginen var bedre end forventet. Trods en gennemsnitlig sommer modsvarer det en fremgang fra sidste år, og det er udtryk for en fortsat stærk eksekvering og integration af de seneste opkøb.

Unibrew benyttede regnskabet for 1. halvår til at præcisere forventningen fra marts måned til den øvre ende af det udmeldte interval. I praksis er det nu et ganske snævert omsætningsniveau på 7.575-7.650 mio. kr. og et EBIT-resultat på 1.440-1.465 mio. kr.

Den nye forventning svarer til en EBIT-margin på meget præcist 19%, og endda marginalt over (19,08%), hvis man tager udgangspunkt i midtpunktet for både omsætning og EBIT. Årsagen til forbedringerne var især et fokus på ”ready-to-drink” (soda/alkohol-mix) og en forbedring af pris/indpakning. Det er et flot resultat, især med tanke på at sommervejret ikke har været på rekordniveauet fra 2018. Det gør bestemt ikke præstationen og forventning til 2019 mindre imponerende.

Det er på det punkt værd at notere, at selvom konsensus for EBIT-marginen for 2019 lå til den lave side, så lå der stadig i konsensus en forventning om, at marginen frem til 2022 vil blive løftet gradvist til 19,8% i 2022.

Opkøbsstrategi virker, men har øget gælden
De senere års opkøb – og de aktionærvenlige udbytter og tilbagekøb – har løftet den rentebærende nettogæld betragteligt fra ca. 1 mia. kr. til 3 mia. kr. på 2 år. Med den samtidige stigning i indtjeningen og lave rente er det i sig selv ikke noget problem p.t., omend Gæld/EBITDA-faktoren er omtrent fordoblet til 1,8 i samme periode.

Opkøbsopskriften virker, når man formår at købe, integrere og løfte marginen så godt i det tilkøbte forretninger. CEO bemærkede i øvrigt på telefonkonferencen, at han trods sine mange år i bryggeriverdenen aldrig havde købt en forretning, der var så ”lousy” drevet som den italienskbaserede ”Terme di Crodo”-forretning, man købte sidste år for 600 mio. kr. Opkøbsmulighederne er således fortsat tilstede, og regnskabet afslørede, at man selvtillidsfuldt har taget et lille skridt ind på det canadiske marked via 10 mio. kr. opkøbet af en mangeårig samarbejdspartner og distributør.

Lav short-andel, men høj værdiansættelse
Trods den høje værdiansættelse målt på P/E ser vi kun et minimalt niveau af shortpositioner på omkring 0,3%. Det indikerer, at der blandt investorerne ikke er nogen udpræget frygt for store kursfald, og nok også en accept af at netop denne type aktier og forretning vil fortsætte med at være eftertragtet i disse år med lave renter og lurende global afmatning.

Vi satte sidst et kursmål på 565, som nu er indfriet, svarende til en stigning på ca. 10%. I kraft af de fortsatte marginforbedringer og den fortsat dygtige integration af opkøb, løfter vi kursmålet en anelse til 600 på 12 måneders sigt. Det er dog også på sin plads at påpege den ret begrænsede organiske vækst, hvilket betyder at fortsat vækst i omsætning og indtjening næsten kun kan opnås via nye opkøb og pris/mix-ændringer.

Tvivlen kommer så at sige Royal Unibrew til gode indtil videre, og det er selvsagt positivt for aktiekursen. Til gengæld kan det også blive meget dyrt, hvis der bliver skabt usikkerhed om den evne fremadrettet.

Børskurs på analysetidspunktet: 585,00 AktieUgebrevets kursmål (12 mdr): 600,00

Læs tidligere analyser af Royal Unibrew her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

E375236b28b6fcc854763de17caa8110d217bb0e

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank