Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Sektortendens: Risikovilligheden på vej tilbage

Morten W. Langer

mandag 28. april 2025 kl. 9:00

Sektortendens: Risikovilligheden på vej tilbage

På det danske aktiemarked var der virkelig kursfest i mange aktier i denne uge. Mange af de helt små aktier, blandt andet på First North uden særlig stor likviditet, blev hevet voldsomt opad af den øgede risikovillighed.

For de lidt større aktier var der især plusser til skibstransport: DS Norden og Torm steg begge 8 pct., blandt andet i kølvandet på forlydender om at Kina og USA er ved at forhandle toldsatser på et lavere niveau end senest udmeldt.

Det giver håb om, at transporten ud af Kina ikke går helt i stå, og det giver også håb om, at en recession kan undgås med medfølgende højere oliepriser.

Der kom også igen fokus på byggemateriale og infrastrukturaktier med solide kursstigninger til H+H og FLS, samt Per Aarsleff.

Ellers var der især kursløft til de mere defensive papirnavne, blandt andet ISS, Coloplast, Schouw, NNIT, Carlsberg, Genmab og cBrain.

På den korte bane forventer vi, at investorerne vil trække mod defensive navne. Men der kan hurtigt komme en rotation over mod vækstpapirer. Vi bemærker blandt andet, at amerikanske Nvidia efter en bund på kurs 96 sluttede fredag omkring kurs 110.

Som det fremgår af grafikkerne over europæiske sektorer, har de seneste kursstigninger været bredt funderet. Det kan tages som et udtryk for en generelt øget risikovillighed, hvor investorerne kræver en lavere risikopræmie. Det løfter aktierne over hele paletten.

En vigtig begivenhed bliver næste rentemøde i FED, den amerikanske centralbank. De fleste har lagt mærke til Trumps kritik af FED-chef Powell for ikke at sænke den korte rente. Trump har, også her, trukket i land. Markedet forventer dog ikke en rentesænkning næste gang.

Men sker det alligevel, vil det udløse en kæmpe kursfest. Aktuelt er der kun 9 pct. sandsynlighed for en rentesænkning, baseret på de implicitte renter. Så markedet vil næppe reagere særlig negativt, hvis rentesænkningen ikke kommer, fordi det er fuldt ud indregnet. Vi vil overveje at øge aktieandelen til nær 100 pct. op til rentemødet den 7. maj.

Morten W. Langer

Sektortendens 01

Sektortendens 02

Sektortendens 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank