Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Sektortendens: Se efter stabile aktier med EU-fokus

Morten W. Langer

mandag 31. marts 2025 kl. 9:00

EU

Med udsigt til en urolig uge på aktiemarkedet, på grund af Trumps forventede toldmelding, vil vi foretrække store danske aktier, der har deres primære marked i Europa, og som har en vis stabilitet i deres afsætningsforhold.

Selvom vi forventer, at der i sidste ende vil blive landet en rimelig aftale mellem EU og USA om forhøjede toldsatser, kan der på den korte bane let komme stor nervøsitet og usikkerhed om det endelige udfald.

Det kan kortvarigt sende de selskaber, som har meget USA handel, længere ned. Vi ser efterhånden Novo Nordisk som et super køb, og Pandora ser vi også fortsat som en af de langsigtede vindere.

I den anden boldgade er selskaber med deres primære marked i Europa og som vil blive begunstiget af de finanspolitiske stimulanser, der vil komme fra Tyskland og sikkert også andre EU-lande. Særligt selskaber indenfor energi, infrastruktur og byggeri kan blive løftet af udviklingen.

Op til Trumps toldmeldinger den 2. april har markederne dog være meget afdæmpede til det negative. Det styrende europæiske tyske DAX indeks er den seneste halvanden uge sendt 4-5 pct. ned, og de danske aktier er også sat tilbage, så årets afkast for Copenhagen Benchmark nu er sølle minus 1 pct. og C25-indeks minus 4 pct.

Den seneste uge har også været en mat affære for det danske aktiemarked. Nogle få af de stabile aktier har klaret sig godt. Blandt andet Tryg, Royal Unibrew og Ambu. Men ellers er det bankerne, som fortsat er i førertrøjen med udsigt til færre rentenedsættelser end tidligere ventet og finanspolitiske stimulanser til at løfte en europæisk økonomi, som senest også har vist tegn på robusthed.

De amerikanske toneangivende indeks er under det vigtige lange 200 dages glidende gennemsnit, og der er fortsat mulighed for et stærkt rebound. Første betingelse er, at toldkrigen med Europa ikke går amok med tårnhøje toldsatser, fordi det vil øge den amerikanske inflation – og renter.

Anden betingelse er, at USA’s økonomi fortsætter med at vise en vis robusthed. Atlanta FED’s BNP-indikator viser fortsat minus 3 pct. i BNP-vækst i første kvartal, men de seneste nøgletal fra USA har vist stabilitet i beskæftigelsen.

Morten W. Langer

Sektorindeks 01

Sektorindeks 02

Sektorindeks 03

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank