Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

SimCorps efterårsusikkerhed indregnes nu i kursen

Bruno Japp

onsdag 06. oktober 2021 kl. 11:18

SimCorps halvårsregnskab blev offentliggjort 1½ time før børsens åbning, og investorerne kvitterede for en omsætningsstigning på 9 procent med en kursstigning på 3,9 procent. Men siden er det gået nedad for kursen.

Ved aflæggelsen af halvårsregnskabet den 13. august var SimCorp midt i en månedlang kursstigning, som havde løftet kursen fra 712,20 den 5. marts til 881,60 ved lukketid på regnskabsdagen. Altså en stigning på næsten 24 procent.

Men lukkekursen den 13. august skulle vise sig at blive slutningen på SimCorps flotte kursstigning. Efter en tangering af kurs 881,60 den 2. september er det gået stærkt nedad bakke, og aktien ligger nu 13 procent under lukkekursen på regnskabsdagen. Hvad gik galt? Og hvorfor steg kursen på regnskabsdagen, når det derefter gik nedad bakke den næste 1½ måned?

En del af forklaringen ligger sandsynligvis i, at omsætningsfremgangen på 9 procent tager udgangsunkt i et Corona-ramt 1. halvår 2020. Fremgangen i 1. halvår 2020 på 0,18 procent var stort set ikke-eksisterende.

Når SimCorp annoncerer en omsætningsstigning på 9,1 procent i 1. halvår 2021, dækker det over en stigning på 9,3 procent i forhold til 1. halvår 2019, og det er langt mindre imponerende.

Samme betragtning gælder for ordreindgangen, som i 1. halvår var 42,8 mio. euro mod 36,8 mio. euro i 1. halvår 2020. Men går vi et år længere tilbage, var ordreindgangen i det sidste halvårsregnskab før Covid-19 krisen 44,0 mio. euro. Så ordreindgangen er ganske vist 16 procent højere end i det Covid-19 ramte 1. halvår 2020, men marginalt lavere (2,7 procent) end i 1. halvår 2019.

Hvis vi betragter 2020 som et tabt år, følger SimCorp den vækststrategi, som begrunder en forventet Price/Earning på næsten 40. Men ordreindgangen kan bekymre lidt, og i takt med at årsafslutningen nærmer sig, stiger også usikkerheden om SimCorps årsresultat.

Vi har tidligere set store udsving i selskabets udmeldinger omkring årsskiftet og tilsvarende sving i aktiekursen. Den usikkerhed begynder sandsynligvis allerede nu at blive indregnet i den aktuelle kurs. På kort sigt anerkender vi derfor de seneste ugers kursfald. Men på seks måneders sigt fastholder vi kursmålet 852 fra Formue 18/2021.

Bruno Japp

Aktuel kurs:                             741,20
Kursmål (6 mdr.):                  852,00

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank