Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Stabilitet og forudsigelighed i ISS

Linda

lørdag 05. marts 2016 kl. 22:44

Det er svært for ISS at overraske markedet, da forretningen er ret forudsigelig og overordnet set ikke oplever de store ændringer. Ikke desto mindre var regnskabet for 4. kvartal en smule bedre end ventet, og især på udbyttet til aktionærerne var der en artig overraskelse. Forventningen var et udbytte på 6,85 kr/aktie, men det blev overgået med et foreslået udbytte på 7,40 kr. I forhold til aktiekursen omkring 240 er det naturligvis i bund og grund små udsving, hvilket også er med til at understrege hvad en investering i ISS-aktien p.t. handler om: stabilitet. Til gengæld kan aktionæ-rerne næste år se frem til at modtage en betydelig større andel af årets resultat end de 50 % som 7,40 kr/ aktie tilsvarer, fordi koncernen når sit mål for gældsniveauet i løbet af 2016.

Gæld er en vigtig finansieringskilde i ISS, og nettogælden stod ved udgangen af 2015 på 11,1 mia. kr. Mere end 80 % af gælden er sikret på attraktive renteniveauer: Senest i november så vi ISS udstede et 5-årigt obligationslån på 500 mio EUR med en rente på 1,125 %. Koncernen har et mål om en finansiel gearing på 2,5 x EBITDA, hvilket blev nået med 2,1 ved udgangen af 2015. Der er dog sæsonudsving i forretningen som betyder, at man ikke endnu er i mål set over et helt regnskabsår. Det er forventningen, at man når i mål i i løbet af 2. halvår 2016. Derfra kan man øge udbetalingen af overskud til aktionærerne i form af øget udbytte og/eller aktietilbagekøb.

Fortsat ”vækst” i driftsmarginal

ISS’s driftsmarginal er steget for 9. kvartal i træk og nåede i 4. kvartal 6,6 % svarende til en forbedring på 0,1 procentpoint. Set for hele 2016 blev marginalen 5,7 %, hvilket også svarer til en fremgang på 0,1 procentpoint. I 2016 forventer man en fortsat fremgang i driftsmarginalen, men inden træerne vokser ind i himlen, må vi påpege at der ikke bliver tale om en revoution, der for alvor kan booste bundlinjen.

På telefonkonferencen blev det nemlig diskuteret, hvor højt driftsmarginalen kan nå op, og en analytiker henviste til en virksomhedspræsentation fra 2011, hvor en marginal på 6,5 % var i spil. Det niveau fik CEO Jeff Gravenhorst skudt ned med det samme ved at påpege, at ISS dengang havde en større ”pest control” (skadedyrsbekæmpelse) forretning med meget gode marginer. Med andre ord er 6,5 % overhovedet ikke i spil som en driftsmarginal, hvilket også betyder, at fremtidige forbedringer i driftsmarginalen må forventes at være på niveau med ændringen i 2015 på 0,1 procentpoint. Siden 2012 har marginalen da også kun svinget fra 5,65 % over 5,45 % og tilbage til 5,7 % på 12 mdr. sigt i 4. kvartal 2015.

Stabilitet, stabilitet, stabilitet

Med en værdiansættelse på omkring 16 gange overskuddet i 2016 er koncernen ikke anstrengt værdiansat ved kurs 240, men dog på et niveau som historisk er lidt til den høje side. Det er derfor svært at se meget upside, når koncernen ikke kan præstere en organisk vækst på mere end 2-4 %, som er forventningen for 2016.

ISS-aktiens betaværdi, som udtrykker aktiens volatilitet i forhold til markedet, er på 0,8, hvilket betyder, at aktien bevæger sig med færre udsving end markedet som helhed. Det ses tydeligt, hvis vi kigger på kursen over det seneste år, hvor aktien har ligget indenfor et meget stramt kursrange på 220-250.

Alt taget i betragtning forventer vi, at aktien fortsætter i dette range, omend aktien p.t. synes at presse på i toppen af intervallet. Med udsigt til et stigende udbytte fra næste år, ser vi egentlig aktien som en mulig placering i et aktieår, som er startet meget volatilt, og indtil videre ser ud til at fortsætte sådan.

Det nuværende udbytteniveau på 7,50 kr/aktie svarer til et direkte afkast på 3,5 %, som går fra efter generalforsamlingen den 5. april. Næste fokuspunkt er ansættelse af ny CFO og fremlæggelse af 1. kvartalsregnskab den 4. maj.

se graf her

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

 

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 230-250

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank