Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Stor tiltro til DSV er allerede indbygget i kursen

Steen Albrechtsen

lørdag 05. maj 2018 kl. 10:23

Regnskabet for 1. kvartal var på flere måder en non-event, hvor der, som det tidligere er set, var et løft af den nedre grænse i resultatforventningen. Tilliden og tiltroen til DSV er fortsat høj, hvilket afspejler sig i værdiansættelsen, som på kort sigt ikke indbyder til nye stigninger.

Det er fristende at sige, at DSV-forretningen kører derudaf som forventet. Omsætningen steg marginalt 0,9% fra 18.223 mio. kr. i 2017 til 18.380 mio. kr. i 2018. Renset for valutaeffekter var der dog tale om en stigning på pæne 5,6% i omsætningen, og en endnu større fremgang i EBIT på 9%. Dertil skal også tages højde for en mindre negativ effekt fra påskens placering, som betød 2 færre arbejdsdage i kvartalet. Den underliggende fremgang i både omsætning og indtjening var således pæn og godkendt.

DSV benyttede lejligheden til at løfte den nedre del af årets EBIT-forventning med 100 mio. kr. til 5.100 mio. kr., således at årsforventningen nu er et EBIT-interval på 5.100-5.400. Konsensus for 2018 er 5.341 mio. kr., og der bør derfor ikke ligge nogen stor estimatjustering lige rundt om hjørnet.

De solide resultater, og den moderate finansielle gearing på 1,1 (Nettorentebærende gæld / EBITDA) betyder, at DSV iværksætter et nyt tilbagekøbsprogram på 1,1 mia. kr., som løber i maj-juni og august.

Høj, men passende værdiansættelse
Som et udtryk for, at forretningen kører som forventet, kan vi se på estimaterne for 2018 og 2019, som på både 4 og 12 ugers sigt er stort set uændret. Der forventes en indtjening per aktie på 21,10 kr. i 2018 og 23,6 kr. i 2019. Det modsvarer en P/E-værdi på 23,5 og 21,1, hvilket bestemt ikke er til den lave side – ikke mindst med tanke på den cykliske natur i DSV’s forretning. En nedgang i den globale økonomiske vækst eller en ”handelskrig” vil være dårlige nyheder for DSVs forretning.

Der er fortsat en klar overvægt af købsanbefalinger, som i antal er dobbelt så mange som hold- og salgsanbefalingerne tilsammen. Trods denne markante positive bias ligger median-kursmålet dog indenfor det opnåelige med et niveau på 550 eller omtrent 10% over dagens kursniveau.

Målt på værdiansættelsen er vi samlet set og trods de positive vinde, der omgærder den velsmurte DSV-koncern, ikke fristet af værdiansættelsen i øjeblikket. Som kursgrafen på denne side viser, har DSV-aktien gjort det markant bedre end sine nærmeste konkurrenter i år, hvilket også betyder, at DSV er blevet relativt dyrere.

Derfor står det mulige potentiale for tiden ikke mål med værdiansættelsen, og de risici der også eksisterer for tiden. Vi vurderer endda, at markedet allerede har taget lidt forskud på glæderne og indregnet en værdiskabelse fra mulige fremtidige opkøb.

DSV melder selv, at de er klar til et nyt opkøb ovenpå integrationen af UTi, hvor de sidste omkostningssynergier på 200 mio. kr. vil have fuld effekt i år. Vi har tid til at være tålmodige, siger DSV’s CEO, og det er nok også, hvad der må forventes af investorerne. Jo længere tid der går førend opkøbsmaskinen igen skal i arbejde, jo mere utålmodige vil investorerne blive.

Medmindre et stort opkøb er lige om hjørnet eller Trumps ”handelstiltag/-forslag” ebber ud, ser vi ikke noget kortsigtet potentiale i aktien p.t., og vi fastholder også vores kursmål på 480-520, som afspejler det nuværende kursniveau.

Børskurs på analysetidspunktet: 494,50 AktieUgebrevets kursmål (3-6 mdr): 480-520

Læs tidligere analyser af DSV her. Password er abonnent email, og adgangskode kan hentes her .

887bc29b55791d96a4d9031b9b6a2b943e1735e2

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Udløber snart
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank