Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Sydbank falder efter telefonkonference

Linda

lørdag 27. februar 2016 kl. 23:08

Den traditionelle telefonkonference i kølvandet på bankens regnskabsfremlæggelse blev en hård oplevelse for aktiekursen, som faldt yderligere 4 % og lukkede dagen 8,4 % lavere i 179,30.
Analytikerne prøvede at få et lidt bedre billede af, hvordan især indtægtssiden i 2016-forventningerne hang sammen i forhold til de realiserede poster for 2015 og 4. kvartal i særdeleshed. Der blev efter vores vurdering ikke svaret tilstrækkelig klart og fyldestgø-rende, og det har forårsaget den usikkerhed vi har set aflejret i kursen, og de første nedjusteringer af kursmål.

Det er baggrunden for den usikkerhed der nu er opstået, om hvorvidt Sydbank kan nå i mål med de udmeldte toplinjeforventninger for 2016, hvor udfordringen nok engang er en helt og aldeles flad udvikling på toplinjen. Det er til trods for en egentlig ganske pæn udlånsvækst i løbet af 2015, som dog ikke når ned på bundlinjen pga. den hårde konkurrence og det lave renteniveau. Basisindtjeningen landede i 2014 på 4.319 mio. kr. og 4.329 mio. kr. i 2015, og der forventes en flad udvikling i 2016. Det illustrerer tydeligt udfordringerne på toplinjen, og det ligner billedet fra flere andre storbanker. Det er altså posterne længere nede i resultatopgørelsen, der skal drive en fremgang på bundlinjen, og det vil for en banks vedkommende især betyde basisomkostningerne og nedskrivningerne.

Sydbank er nået i mål med sit 200 mio. kr. besparelsesprogram, og benyttede regnskabet til at lancere yderligere medarbejderreduktioner. Sammen med den reducerede betaling til indskydergarantifonden i 2016 medfører det en forventning om en reduktion af basisomkostningerne. Der forventes også lavere nedskrivninger – dog med forbehold for udviklingen i landbruget. Nedskrivningerne synes nu at have stabiliseret sig på et markant lavere og acceptabelt niveau i forhold til de overraskende høje niveauer i 2011-2013.

Kapitalpositionen er nu så stærk, at man vælger at udbetale 100 % af årets resultat i form af et meget højt udbytte på 11,12 kr/aktie, svarende til 70 % af årets resultat. Dertil kommer et mindre tilbagekøbsprogram på 350 mio. kr. Det er noget mindre end ventet af markedet, mens udbyttet er til gengæld noget højere.

Med en kernekapitalprocent der er ca. 1 procentpoint over målet på 13,5 % er der fortsat mulighed for at sende yderligere kapital tilbage til aktionærerne, men det virker som om Sydbank i stedet vil polstre sig lidt mere i disse usikre tider. Der blev spurgt ind til muligheden for et nyt eller forhøjet tilbagekøbsprogram i løbet af 2016, men det svarede man undvigende på. Vi ser dog en mulighed for yderligere tilbagekøb sidst på året.

Negativ start på 2016
Ser vi på nogle af de mere usikre ”sving”-poster har starten på 2016 været til den negative side. Landbrugskunderne, som i øjeblikket ser ud til at være det eneste problematiske nedskrivningsområde, oplever fortsat faldende priser på bl.a. mælk, hvilket i sidste ende øger sandsynligheden for forøgede nedskrivninger i 2016.

På handelsindtjeningen lod man også forstå, at det har været en svær start på 2016 med den megen volatilitet på de finansielle markeder. Handelsindtjeningen forventes fortsat at lande på 2015-niveauet, dvs. omkring 200 mio. kr. I forhold til de samlede indtægter repræsenterer de dog kun 4-5 % og omkring 15 % i forhold til resultat før skat.
Alt i alt er Sydbank altså lidt efter, og resten af året ser ud til at være lidt op ad bakke for banken. Til gengæld er der med den seneste kursudvikling (minus 19 % i 2016) efter vores vurdering også ved at være taget højde for de vækstudfordringer som Sydbank og de fleste andre banker står overfor i det lave rentemiljø. En moderat fremgang på bundlinjen vil betyde, at Sydbank handler til en acceptabel P/E omkring 10, og det er baggrunden for, at vi fra det nuværende kursniveau trods alt ser en lille upside på 6 måneders sigt inkl. udbyttet på 11,12 kr.

se graf her

læs hele udgivelsen her

Steen Albrechtsen

 

AktieUgebrevets kursmål (6 mdr): 185-195

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Dagens Nyheder Middag - Investering

Vær et skridt foran. Få de vigtigste analyser af danske aktier og aktiemarkedet
Udkommer hver dag kl. 12.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

Fondskonsulent til TEC’s Økonomi- og Ledelsessekretariat
Region Hovedstaden
Chefkonsulent til finanslovsarbejde i Miljø- og Ligestillingsministeriets departement
Region Hovedstaden
Rektor til Erhvervsakademi Dania
Region Midt
Udløber snart
Administrerende direktør – Danske Advokater
Region Hovedstaden
Analytisk stærk økonomiprofil med interesse for grøn omstilling
Region Sjælland
Business Controller
Region Hovedstaden
Business Controller til Molslinjen
Region Mdt
ESG-Controller til JP/Politikens Hus
Region Hovedstaden
Fondsrådgiver til behandling af ansøgninger og projektopfølgning
Region Hovedstaden
CODAN Companies ApS søger en Transfer Pricing Specialist
Region Sjælland
Flair for økonomi og planlægning? Vi søger 2 nye kollegaer til budget- og økonomistyring
Region Hovedstaden
Informationsspecialist til Data Governance
Region Hovedstaden
Er du Midtsjællands stærkeste økonomiansvarlige?
Region Sjælland
Nyt job
Finance Process Owner/Product Owner til Koncernfinans
Region Hovedstaden
Chief Financial Officer til Aabenraa Havn
Region Syddanmark
Koordinerende økonomikonsulent til økonomistyring på ældre-og sundhedsområdet i job og velfærdsstaben
Region Midt

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank