Sydbank skal øge bundlinje ved at skære i omkostninger

Sydbank Haderslev onsdag 18. februar 2004. En 26-årig kasserer i Sydbanks lokale afdeling i Haderslev fandt fristelsen af de mange penge i kassen for stor. I løbet af to måneder i sommeren 2003 drænede han bankens kasse for 930.000 kroner, som han ødslede bort på at spille Tipstjenestens Oddset. Manden blev onsdag ved retten Haderslev idømt fængsel i ét år og tre måneder. Det ene år af straffen blev gjort betinget med en prøvetid på to år. Samtidig skal kassereren aftjene 200 timers samfundstjeneste, bestemte retten.

På den lange bane vil antallet af medarbejdere blive reduceret, lyder det fra bankens øverste chef. Det store fald i bankens udlån forklarer Karen Frøsig med, at banken bevidst har fravalgt risici. Hun er skeptisk overfor fusioner som redskab til at skabe mere stordrift og gøre bankens forretning mere lønsom i en tid, hvor indtægterne falder, og udgifterne til compliance og bekæmpelse af hvidvask stiger.

Sydbanks aktiekurs falder, og mere end de øvrige danske bankaktier. Analytikerne vender tommelfingeren nedad: Deres tillid til bankens evne til at forbedre sine overskud i fremtiden er i bund. I en tid med ekstremt lave renter er Sydbank som mange andre banker klemt af faldende indtægter og stigende udgifter. Økonomisk Ugebrev har spurgt Karen Frøsig, Sydbanks øverste...

Læs også:  Stoxx 600: Europæiske aktier i kortsigtet salgssignal

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her