Vækst hos Gyldendal skjules under Covid-19 effekten

Flere gange har en udlandsdansker presset kursen på aktier i forlaget Gyldendal op på et kunstigt højt niveau - og det både forvirrede markedet og gavnede ham selv. Det påstår Bagmandspolitiet, som har rejst tiltale om kursmanipulation mod manden, der bor i Østen. Nu risikerer manden, som tidligere har haft en høj stilling i et dansk selskab, at blive straffet med fængsel. (se Ritzau historie 241000) - -Facaden på Gyldendals Forlag på Klareboderne 3 i København fotograferet søndag d. 24 august 2014. Gyldendals Forlag er Danmarks største. Deres logo er en trane. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2014)

Gyldendals nedjustering i halvårsregnskabet dækker over en række positive forhold, som kamoufleres af ekstraordinære begivenheder (Covid-19) og kortsigtede omkostninger ved investering i fremtiden.

Man skulle tro, at et bogforlag som Gyldendal ville være upåvirket af Covid-19. Det er også delvist rigtigt. Ganske vist ramte nedlukningen af detailhandlen også boghandlerne og dermed Gyldendal, men det medførte kun en reduktion i driftsresultatet (EBIT) på 5 mio. kr. i 1. halvår.

Men paradoksalt nok var det de områder, som Gyldendal forsøger at erstatte det faldende bogsalg med, som kostede selskabet penge i 1. halvår. Et af disse områder er lektiehjælp til børn gennem selskabet MentorDanmark, som Gyldendal i 2019 købte 60% af. Det kostede i 1. halvår Gyldendal et...

Læs også:  Er der ekstern funding til Bavarians Covid-19 vaccine?

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her