Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Vestas gav fremgang i porteføljen

Linda

lørdag 20. august 2016 kl. 14:41

Med et afkast i år på minus fire procent har Pensionsporteføljen ikke præsteret ligeså godt som Copenhagen Benchmark indeks (men dog bedre end C20 indeks). Forklaringen er fortsat, at vi helt bevidst ønsker at køre med lavere risiko, end hvis vi var 100 % investeret i aktier.

Et generelt aktieindeks er af gode grunde hele tiden fuldt investeret, og det samme er tilfældet for investeringsforeningerne baseret på danske aktier. Med andre ord får de hele gevinsten, når markederne stiger, og hele tabet, når markedet falder. Vi mener fortsat, at det er rettidig omhu at skrue ned for risikoen, som markedsbilledet ser ud lige nu. Vi mener fortsat, at vi står midt i en gigantisk aktieboble.

Porteføljens samlede afkast blev i denne uge forbedret med knap to procentpoint i forhold til Copenhagen Benchmark indeks, så vi har indhentet lidt af efterslæbet. Fremgangen skyldes især to forhold: For det første var der en pæn gevinst på de 30 % af kapitalen, som er placeret i Bear DAX x2.

Den svage udvikling på det generelle aktiemarked har givet plusser til denne post.

For det andet steg aktieposten i Vestas ganske pænt, efter det overraskende gode regnskab. Der er tydeligvis fortsat god momentum i aktien. Men efter de seneste måneder overvejer vi at tage en pause med Vestas. Kortsigtet ser vi opjusteringer fra analytikere drive aktien lidt højere op. Men herfra er det mere usikkert. Bemærk, at de udenlandske finanshuses nettohandel i Vestas var neutral fredag. Vi ser fortsat risiko for kortsigtet svaghed på aktiemarkederne (som kan udvikle sig til langsigtet svaghed). Falder 10.450 niveau for DAX Future (ca. én procent lavere end fredagens lukkekurs) kan der være lagt op til en forstærket negativ stemning. Vi overvejer at sælge posten i Parken Sport & Entertainment, da aktien i høj grad nu er drevet af en mulig Champions League-deltagelse, og en post mere, muligvis Vestas eller Novo Nordisk. Markedsudviklingen vil i høj grad afgøre valget. Alternativt overvejer vi at købe poster i Bull Guld.

7acc1ef1199bc88122f6

læs hele udgivelsen her

Morten W. Langer

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank