Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Formue

Vi øger nu aktievægten i Porteføljen

Morten W. Langer

lørdag 21. marts 2020 kl. 16:31

Vi har på det seneste øget Porteføljens aktievægt, så 79 procent af kapitalen nu er investeret i aktier. Begrundelsen er, at vi ser flere signaler på, at vi er ved at nærme os en bundformation.

Det understøttes både af det tekniske billede, og af det forhold, at centralbankerne har lanceret historisk store stimulans- og likviditetspakker. Og hertil kommer massive finanspolitiske lempelser fra enkeltlande i Europa og USA.

Økonomisk Ugebrevs Portefølje har aktuelt et minusafkast på 8,3 procent i år, hvilket er mere end elleve procentpoint bedre end Copenhagen Benchmark på minus 18,9 procent.

Af de ca. 50 investeringsforeningsafdelinger baseret på danske aktier ligger den bedste afdeling aktuelt på minus 17 procent og den ringeste på minus 32 procent i afkast i år. Der er altså meget stor forskel på investeringsforeningernes afkast, og det afspejler langt hen ad vejen, at de opererer med forskellige risikoprofiler.

Hovedvægt på defensive investeringer
Porteføljen har indtil været mest investeret i defensive større og mellemstore aktier inden for health care, herunder medtech, biotech og farma. Selvom disse sektorer også er blevet sat ned i aktiekurs, er de mindre hårdt ramt end de cykliske og konjunkturfølsomme aktier.

Vi har på det seneste skruet lidt op for de cykliske aktier, blandt andet ved indkøb af A.P. Møller-Mærsk, DS Norden og FLSmidth. Det er klart, at de står foran meget vanskelige tider, men vi vurderer også, at der er taget højde for et meget negativt scenarie i de aktuelle værdiansættelser, samt en ekstra risikopræmie.

Usikkerheden består lige nu mest i, at der fortsat kan komme tvangssalg, computersalg og indeksrelaterede udsalg, som har mindre med værdiansættelser at gøre, og mere med mere eller mindre tvungen afvikling af aktiebeholdninger.

Nye positioner i mellemstore banker
Vi har den seneste uge også taget nogle positioner i de mellemstore danske banker. Det er sket ud fra samme betragtning, nemlig ekstreme værdiansættelser i forhold til indre værdi, indikationer på stigende obligationsrenter og en hjælpende hånd fra centralbankerne til at sikre banklikviditet, og herhjemme en lille forhøjelse af renten på indskudsbeviser.

Vores forøgede aktievægt skal ses i lyset af, at det er umuligt at ramme aktiebunden lige præcist. Men vi forventer, at aktiemarkederne vil starte en større optur lang tid før vi ser tendens til bedring i corona krisen.

Vi ved fra Kina, at det kan lade sig gøre at inddæmme krisen, så vi ser det som et spørgsmål om tid, før samfundet og erhvervslivet kommer op i omdrejninger igen.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Formue

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

Påskegave

Få to GRATIS analyser af Novo Nordisk & Zealand Pharma 

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank