AaB øger underskud med 10 mio. kr.

AaB har realiseret et underskud før skat på 33,5 mio. kr mod et underskud ligeledes før skat på 22,8 mio. kr. i 2018. Et resultat, der er væsentligt påvirket af fald i omsætning, manglende top 6-placering samt manglende transfer-indtægter.

Det fremgår af formanden, Torben Fristrup’s, beretning fra klubbens ordinære generalforsamling, der blev holdt i dag (26. maj) med blot ganske få deltagere – på grund af det endnu eksisterende forsamlingsforbud på mere end ti personer.

Også omsætningen faldt – fra 70 mio. kr. i fjor til 60,4 mio. kr. i 2019. I forhold til sidste år opleves der et fald i TV-indtægter, ligesom manglende vækst på kommercielle og transfer-aktiviteter hæmmer, fremgår det af beretningen, der tillige oplyser, at selskabet bag fodboldforretningen, som er Aalborg Boldklub A/S, har en balancesum på 95,4 mio. kr. – der er et fald på 21,4 mio. kr. i forhold til året forinden. Egenkapitalen er opgjort til 56,1 mio. kr. per 31. december 2019.

Fodboldforretningens likvide beredskab udgør – i følge beretningen – i alt 18,3 mio. kr. mod 44,6 mio. kr. i 2018. Dermed vil der også være likviditet i regnskabet til næste år, hvis ledelsens forventninger holdes.

Ledelsen forventer nemlig endnu et underskud for det igangværende regnskabsår – i niveauet 7-12 mio. kr., mens man på sportslige plan forventer en placering i top 6. I år har AaB foreløbig spillet fire kampe, inden turneringen gik på corona-pause. Det er blevet til tre sejre og et nederlag. Søndag den 31. maj genoptager nordjyderne turneringen på udebane mod Esbjerg. Aktuelt er nordjyderne placeret på 6. pladsen.

Selskabets bestyrelse har netop konstitueret sig og består af Torben Fristrup og Jacob Møller Knudsen som henholdsvis formand og næstformand samt Lynge Jakobsen, Claus Fallingborg, Anders Bjørnstrup, Niels David Nielsen og Kim Jacobsen som de øvrige bestyrelsesmedlemmer.

 

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her