AGF’s unge E-sportsstjerner indtjener over 300.000 kr i debut-sæson

AGF har nu også Esport på programmet

De unge E-sports-folk (typisk i alderen 15-17 år) fra Århus (AGF Esport) har i deres første sæson og foreningens første regnskabs-periode hentet en fortjeneste på 314.369 kr. til klubben. Klubben eller selskabet/foreningen, om man vil, blev etableret i januar 2018 og første regnskabsperiode strækker sig over halvandet år. AGF Esport er et forholdsvis nyt datterselskab under AGF Koncernen.

Det fremgår af foreningens første regnskab (perioden 2.1.2018 til 30.6.2019), der blev fremlagt på selskabets generalforsamling den 19. september 2019.

Selskabets formål er “at eje og drive e-sports virksomhed samt udøve anden hermed beslægtet virksomhed efter bestyrelsens skøn.”

Resultatet er hentet ud fra en bruttofortjeneste på 766.701 kr. Heraf udgjorde selskabets største udgiftspost – fraregnet andre eksterne udgifter – omkostninger til personale med næsten halvdelen – 360.380 kr. – der må formodes at være gået til navnlig de udøvende spillere på klubbens to hold: Et CS:GO (Counter-Strike) hold hovedsageligt bestående af unge i alderen 17-24 år og et FIFA-hold af to spillere, som henholdvis er 22 og 15 år.

Læs også:  Ny AGF-strategiplan: Gammel vin på nye flasker

CS:GO har deltaget i otte turneringer gennem perioden, mens FIFA-spillerne i deres turnerings-deltagelser blandt andet kan notere FUT Champions i Bukarest samt kampe i eSuperligaen. Alderen spænder fra den yngste på 13 år, der er såkaldt rookieplayer, til 24 år.

“AGF Esport er bygget op med to førstehold som ovenfor nævnt, der i FIFA består af et hold på fire spillere, hvoraf to er aktive spillere, mens førsteholdet i CS:GO består af fem spillere, som alle er aktive samtidig. Under dem vil der være et akademihold i CS:GO, og endelig vil klubbens akademi fungere som fødekæde til akademiholdet,” forklarer klubben. Og fødekæden er tilsyneladende velkørende – af de fire Counter Strike-spillere nævnte i regnskabet er der blot en enkelt af de oprindelige spillere eller deltagere tilbage her umiddelbart efter årsskiftet. Resten er erstattet af nye talenter.

Læs også:  Ny AGF-strategiplan: Gammel vin på nye flasker

I starten af AGF Esports levetid i 2018 var der adskillige efterskoler fra det midtjyske område tilknyttet. Men det er der ikke mere. I stedet rekrutteres i dag udelukkende fra eget akademi.

AGF Esport har to ejere; AGF og Systematic, der samtidig er hovedsponsor. Bestyrelsen består af Jacob Kjeldsen Nielsen (formand), Peter David Bredsdorff-Larsen og Simon Francis Ratjen Schiølin samt direktør Dan Holt Jessen.

 

 

 

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her