Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Kultur

EfB holdes i live endnu halvandet år – får eftergivet 32,5 mio. kr.

Prosper Raaberg

mandag 24. februar 2020 kl. 15:19

Esbjerg forenede Boldklubber Elitefodbold A/S eller blot EfB Elite A/S, som de omtales i daglige tale og er hjemmehørende i den sydvestjyske havneby Esbjerg, kom ud af 2018 med et resultat før skat på 2,9 mio. kr. i forhold til et underskud på 9,5 mio. kr. året før. Omsætningen steg fra 39,1 mio. kr. til 51,6 mio. kr. Selskabets “formål er at drive den del af Esbjerg forenede Boldklubbers virksomhed, der vedrører betalt fodbold (…).”

Det forklarer ledelsen i sin årsrapport, der blev blev offentliggjort med udgangen af januar i år. Her meddeler de, at “resultatet er bedre end budgetteret og forventet.”

“Det er glædeligt, at den proces vi igangsatte viser positive resultater. Nu bliver øvelsen at fastholde retningen og ”holde snuden i sporet”, så EfB fortsat udvikler sig den rigtige vej,” siger direktør Brian Bo Knudsen.

Han tilføjer – som en væsentlig detalje – til forklaringen, at “i forbindelse med aflæggelsen af regnskabet har Claus Sørensen Gruppen eftergivet et samlet tilgodehavende på 30 millioner kr. Derudover har andre ”venner af huset” eftergivet 2.250.000 kr., hvilket efterlader EfB med en positiv egenkapital på syv millioner kr. EfB er taknemmelig over den store veneration, der er blevet udvist.”

Samtidig har Gruppen givet tilsagn om betydelig økonomisk støtte, så EfB kan opretholde et højt, sportsligt niveau – sammen med øvrige samarbejdspartnere – i de(n) kommende sæson(er). Gruppen beholder sig dog kun sit hovedsponsorat frem til sommeren 2021. Derfor melder de, at tiden nu også er inde til at lade andre kræfter komme til.

Således har EfB igangsat en søgning efter danske såvel som udenlandske investorer, der kan være med til at rykke klubben yderligere.

“På den korte bane handler det om, at EfB også har et Superliga-hold efter sommerferien, og takket været Claus Sørensen Gruppen, som har ydet en utrolig flot støtte, har vi styrket vores trup, der skal hjælpe os med at klare den del. Derudover har Gruppen sørget for et flot økonomisk grundlag, som vil være en interessant platform for potentielle investorer,” siger Brian Bo Knudsen.

Klubben vil i den forbindelse rette blikket mod større danske såvel som udenlandske investorer og samarbejdspartnere – herunder også majoritetsaktionærer – da det har vist sig svært at finde større investorer lokalt og i området omkring Esbjerg, som det fremgår af ledelsens forventninger til fremtiden.

Ifølge regnskabet er klubbens største udgift personaleomkostninger, der bl.a. dækker spillerlønninger, øget er par mio. kr. fra 41,7 mio. kr. til 43,7 mio. kr., mens resultatet både før og efter skat udgør 2,8 mio. kr mod et underskud på 9,4 mio. kr. året før.

Ved årets afslutning var selskabets likvide beredskab 3,0 mio. kr. i forhold til 15,2. mio. kr. i starten af regnskabsåret.

Selskabets bestyrelse består af Kristoffer J. Kristensen (formand), Palle G. Kristensen (næstformand), Søren Copsø, Ole J. Jørgensen og Allan E. Østergaard. Direktør er Brian Bo Knudsen. Virksomheden har ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

EfB Elite A/S forventes at vedtage årets regnskab, når der holdes ordinær generalforsamling den 5. marts 2020. Aktuelt er Esbjerg placeret som nr. 13 og næstsidst med 16 point for 22 kampe. Sæsonens anden halvdel blev indledt med en (noget sensationel) hjemmesejr (14.2) på 1-0 over FCK, mens anden kamp tabtes ude til Lyngby (23.02) med 2-0. Esbjerg spiller næste kamp lørdag den 29. februar hjemme mod FC Nordsjælland.

 

 

[postviewcount]

Relaterede nyheder

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Kultur

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank