Fodbold: FC Midtjylland får 3 mio. kr. fra Trygfonden

FC Midtjyllands Erik Sviatchenko og Brøndbys Kamil Wilczek i superligakampen mellem Brøndby IF og FC Midtjylland på Brøndby Stadion, søndag den 8. december 2019. . (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Fodboldsammenslutningen FC Midtjylland har netop modtaget tre mio. kr. fra Trygfonden til at søsætte ambitiøst projekt for regionens unge, som er på uddannelseshjælp. Kommuner og uddannelsesinstitutioner skal være aktive medspillere i projektet “Sammen går vi banen”, der er målrettet unge mellem 18 og 30 år, og som er på uddannelseshjælp – det vil sige uden arbejde og uddannelse.

Det fremgår af FC Midtjyllands hjemmeside, hvor nyheden breakede i lørdags (18.01). FC Midtjylland, der suverænt overvintrer på Superligaens 1. plads, scorede også (endnu) et historisk resultat på sit seneste regnskab. Men det ser vi mere grundigt på en af de nærmeste dage.

Projektet, der er døbt “Sammen går vi på banen”, er målrettet unge mellem 18 og 30 år, som er på uddannelseshjælp – det vil sige uden arbejde og uddannelse. Der er planlagt et forløb, hvor der er fokus på fællesskab, det sociale aspekt samt udvikling af de personlige kompetencer hos de cirka 300 unge, som forventes at være en del af projektet, oplyser klubben på sin hjemmeside.

På hjemmesiden finder man også klubbens værdisæt, hvoraf et af fire punkter med titlen “Rødder” lyder: FCM er et regionalt fællesskab. Vi dyrker sammenholdet i talentarbejdet, forenings- og erhvervslivet og sammen tager vi et socialt ansvar. Vi dyrker rødderne.”

“Fodbold er en vigtig del af vores kultur og fællesskab. Fodbold er en del af vores samfund, og vi har et håb om, at FCM Samfund med dette projekt rammer bolden perfekt i forhold til det, vi i TrygFonden står for, nemlig forpligtende fællesskaber, siger Kurt H. Jørgensen fra TrygFondens regionale råd i Region Midtjylland.” Han kalder projektet “meget håndgribeligt og konkret.”

“Social ansvarlighed har stor betydning for FCM Samfund og FC Midtjylland, og det handler blandt andet om at give noget tilbage til en region, som altid bakker massivt op om en fodboldklub, der er så meget andet og mere end fodbold,” understreger Preben Rokkjær, marketing- og supportdirektør hos FC Midtjylland.

“Hele idéen med FCM Samfund er jo netop at gøre en forskel for mennesker, som oplever modgang i en eller anden form, og med den flotte donation fra TrygFonden bliver det muligt for FCM Samfund. Vi glæder os helt vildt, sagde Preben Rokkjær, inden parterne satte sig sammen for at drøfte de konkrete handlingsplaner for projektet.

Læs i morgen: “FC Midtjylland landede nyt historisk overskud”

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her