Fodbold: Vendsyssel rykker op og ned – med underskud og usikkerhed

Vendsyssel FF

Vendsyssel FF kom ud af 2018 med et resultat før skat på minus 1,7 mio. kr. i forhold til minus på 3,9 mio. kr. året før. Omsætningen steg fra 7,2 mio. kr. til 11,5 mio. kr.

Resultatet betegnes af ledelsen som tilfredsstillende i beretningen, da selskabets fodboldhold rykkede op i landets bedste række, Superligaen, stort set samtidig med regnskabsårets afslutning.

Selskabet havde netop prioriteret en topplacering i 1. division, der indebar investeringer i en stærkere og bredere trup af spillere samt et bedre set-up omkring træningsfaciliteter og træner- og sundhedsteam, oplyser de i beretningen. Men:

“Årets resultat er også påvirket af bonusomkostninger til spillere, trænere og samarbejdsklubber i forbindelse med oprykningen til landets bedste række. Korrigeres årets resultat for bonusudbetalinger samt effekten af periodiseringer af sponsorater, har selskabet realiseret et positivt driftsresultat, hvorfor årets resultat anses for tilfredsstillende,” skriver ledelsen. Det er en afgørelse fra Erhvervsankenævnet om periodisering af sponsorindtægter, der har betydet, at Vendsyssel FF har måtte reducere egenkapitalen med 3,6 mio. kr. pr 30. juni 2017 og øget gældsforpligtelserne samtidig med 2,4 mio. kr. Men “som følge af allerede foretaget nedskrivning af selskabets skatteaktiv, har korrektionen ingen skatteeffekt. Det er skønnet, at ændringen ikke væsentligt påvirker sammenligningstal i resultatopgørelsen,” tilføjer ledelsen, hvis forventning den gang da også var at bevare status som Superligaklub.

“Ledelsen forventer (…) ligeledes at etablere sig som en del af top 10 i Superligaen indenfor de næste 5 år. Selskabet har udarbejdet en økonomisk prognose for de kommende 5 år, hvor det forventes, at selskabet opnår positive resultater i størrelsesordenen 1-5 mio. kr. pr. regnskabsår. Selskabet har derfor indregnet et skatteaktiv på 1,1 mio. kr. Ledelsen gør opmærksom på, at indregningen af udskudte skatteaktiver altid vil være forbundet med en vis usikkerhed i forhold til at indfri forventningerne. Der er ikke usikkerhed om selskabets evne til at fortsætte driften, da selskabet vil gennemføre en kapitalforhøjelse og lån til selskabet i december 2018 på samlet 4-5 mio. kr., således selskabet har det nødvendige kapitalberedskab og likviditet til at fortsætte driften. Med ovenstående tiltag viser det samlede likviditetsbudget for 2018/19, at selskabet har tilstrækkeligt likviditetsberedskab til den fortsatte drift.”

Ifølge regnskabet havde selskabet ved igangværende års regnskabs-begyndelse en likvid beholdning på 0,7 mio. kr. mod 1,0 mio. kr. ved forrige regnskabs-afslutning. Men selskabet har desuden – ifølge sin beretning – gennemført en kapitalforhøjelse samt lån til selskabet i december 2018 på 4-5 mio. kr., så “selskabet har det nødvendige kapitalberedskab og likviditet til den fortsatte drift.”

Den fortsatte drift må aktuelt basere sig på en 1. divisionsklub, da Vendsyssel FF efter blot en enkelt sæson i den fornemste række, atter måtte tilbage til den næstbedste række. Her er vendelboerne i skrivende stund (06.11.19) placeret som nummer 5 med 22 points for 16 kampe.

Vendsyssel FF er ellers en dansk fodboldoverbygning fra den vendsysselske by Hjørring. Holdet er en overbygning på Hjørring IFs førstehold i fodboldafdelingen i NordicBet Liga. Hjemmebanen er Nord Energi Arena. Klubben spiller på Hjørring IFs spillelicens, der blev overtaget fra FC Hjørring. Virksomhedens formål er at investere i professionelle fodboldspillere samt anden dermed efter direktionens skøn beslægtet virksomhed.

Klubbens bestyrelse består af Jacob Andersen, formand, Henrik Sandvad Rasmussen, Lars Thuesen, Søren Nørgaard Sørensen, Morten Larsen, Henrik Konnerup Nedergaard, Michael Toldbod Jakobsen, Carsten Wøhlk Lauritsen og Ib Arendrup Nielsen, og Lars Svane Glinvad er direktør.

Fodboldholdet ejes af VPI, hvis formål er at drive professionel fodbold og dermed forbunden virksomhed, herunder handel, service og investeringer, som naturligt kan foretages i forening med professionel fodbold. Deres væsentligste aktiviteter består hovedsageligt i at eje transferrettighederne på spillerne i Vendsyssel FF ApS samt investering i kapitalandele. Bag VPI står Kenneth Jepsen Ugilt Holding ApS, VFF Holding, Hæstrup Holding samt AGNI Holding og L.H.O. Holding.

Ifølge selskabsregistret (CVR) er selskabet VPI’s hovedaktionærer Kenneth Jepsen, Jacob Andersen, Henrik Sandvad Rasmussen, Frede Jensen, Jeanette Kastberg Lauritsen og Carsten Wøhlk Lauritsen samt Lars Hermes Olsen. Virksomheden har ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

Vendsyssel FF spiller sin næste kamp den 10. november på udebane mod Fremad Amager, der er placeret på 10. pladsen med 17 point.

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her