HB Køge med nyt stadion og fremdrift i økonomien

HB Køge er en sammenlægning af Herfølge Boldklub og Køge
HB Køge's proff'er arbejder hjemmefra ...

HB Køge, der er en professionel fodboldklub, kom ud af regnskabsåret 2018 med et resultat før skat på 848.267 kr. i forhold til 163.289 kr. året før. Omsætningen steg fra en bruttofortjeneste på 10,3 mio. kr. til 11,4 mio. kr.

Ledelsen bag selskabet HB Køge forklarer årets udvikling med, at ”årets positive resultat bærer fortsat præg af en stram omkostningsstyring” (…) og “målsætningen er (også) fortsat at opnå positivt driftsresultat før transferindtægter inden for en overskuelig årrække, således at driften bliver uafhængig af spillersalg,” pointerer ledelsen i sin beretning. De tilføjer:

“Det positive resultat skal herudover ses i det perspektiv, at indtjeningen for salg af spillere er højere end budgetteret.”

Klubben, der er blevet til som en overbygning mellem to lokale traditionsklubber, Køge Boldklub, Herfølge Boldklub A/S og Herfølge Boldklubs amatørafdeling samt en række øvrige aktionærer fra lokalområdet med det formål at udvikle og drive professionel fodbold, blev etableret den 1. juli 2009. HB Køge bygger på en stolt historie – både hvad angår talentudvikling og resultater. Begge moderklubber er tidligere danske mestre både hver for sig og siden etableringen af HB Køge A/S har klubberne udviklet spillere til både dansk og international topfodbold. Det er klubbens ambition at spille i Superligaen.

Læs også:  AaB øger underskud med 10 mio. kr.

Ved årets afslutning var selskabets likvide beredskab 1,9 mio. kr. i forhold til 1,6 mio. kr. i starten af regnskabsåret.

Ledelsen skriver om årets forventning, at der for indeværende regnskabsår budgetteres med et positivt resultat, men dog ikke i samme niveau som det senest opnåede. Men, som de understreger i beretningen, så “har der i år været anvendt ganske betydelige ressourcer (…) på flytningen til Køge Idræts Park/Capelli Stadion. (…) Flytningen er gennemført ind over status, hvorved alle HB Køges aktiviteter nu er samlet omkring Capelli Stadion.”

Capelli Stadion (Køge Idræts Park) blev indviet for omtrent en måned siden (18. november 2019) og har kapacitet til 4.000 tilskuere. Navnet på det nye stadion relaterer sig til klubbens samarbejde med den amerikanske sportstøjsproducent Capelli. Et samarbejde, der søges yderligere intensiveret gennem en fælles opbygget salgsorganisation.

Læs også:  AaB øger underskud med 10 mio. kr.

HB Køge holder vinterpause på 7. pladsen i landets næstbedste række, NordicBet Ligaen, med 22 point. Holdets næste kamp (der bliver årets første i 2019) spilles 1. marts ude mod Vejle, der er ligaens ubestridte førerhold med 38 point.

Selskabets bestyrelse består af Søren Storgaard (formand), Michael Buhl Jensen, Claus Due, Bo Eriksen, Jason Arnold, Michael H, Jensen, Steen Fladberg, Lennert Bo Hansen, Jens B. Rasmussen, Søren Lindquist og Brian Hansen. Direktør er Per Rud.

Selskabet tegnes af en direktør i forening med bestyrelsesformanden eller af en direktør i forening med to bestyrelsesmedlemmer eller af tre bestyrelsesmedlemmer i forening. Virksomheden har ikke kunnet identificere de reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

Selskabets hovedaktionær er samarbejdspartneren Capelli Sport Limited, der er ejet af George Altirs og registreret i Hong Kong, med 75 procent af aktierne. De resterende aktier er fordelt på 55 mindre aktionærer.

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her