Regnskab 2018: Aalborg Pirates ishockey mere end halverer gæld

Ishockeyklubben Aalborg Pirates A/S omsatte sidste år 7,6 mio. kr. mod 6,4 mio. kr. året før. Resultatet blev 36.000 kr. mod 76.000 kr året før.

Seskabets likviditet ved årets udgang var 1,2 mio. kr. mod 2,6 mio. kr året tidligere. Gælden er blevet nedbragt til 1,3 mio. kr. mod 4,4 mio. kr. året før. Den bogførte egenkapital er 2,9 mio. kr. Antal ansatte steg til 23 mod 21 året før.

Ledelsen skriver: “Selskabets formål er aktiviteter vedrørende ishockey og dermed beslægtet virksomhed. Udvikling i aktiviteter og økonomiske forhold: Resultatopgørelsen for tiden 01.05.18 – 30.04.19 udviser et resultat på DKK 24.806. Balancen viser en egenkapital på DKK 2.909.348.”

Videre hedder det: “Aalborg Pirates’ 7. sæson blev et sandt overflødighedshorn af oplevelser for alle interessenter omkring klubben. Det blev en lang sæson med tidlig forberedelse og træningslejr, inden vi indledte de første skøjtetag med Champions Hockey League deltagelse. Vi havde kvalificeret os til turneringen og det fine selskab som regerende Danske Mestre. CHL bød på kampe mod Zürich, Wien og Frølunda ude og hjemme og gav os underholdning i absolut topklasse. Vi gik ikke videre fra den indledende pulje, men holdet fik point på kontoen efter nogle flotte kampe i turneringen.

Ledelsen skriver endvidere: “Vi var en flot ambassadør for Dansk Ishockey og ikke mindst byen Aalborg. Vi lærte meget af deltagelsen på og udenfor banen, og med opbakning fra Aalborg Kommune, velvillige sponsorer, samt publikumsstøtte, er vi klar til at stille op igen, når chancen byder sig igen. Der var mere topunderholdning i vente. Den sportslige sektor, ledet af træner Jason Morgan og sportschef Ronny Larsen, førte os til Final 4 finalestævnet, hvor vi skulle forsvare titlen. Final 4 kampene skulle afvikles på hjemmebanen i Bentax Isarena, og der var en flot kulisse til alle kampe. Sportsligt levede holdet og trænerteamet desværre ikke op til forventningerne, og vi var op til stævnet i spillemæssig krise uden fart i skøjterne. Der blev dog leveret på dagen, men det blev stolpe ud, og vi måtte se Rungsted løbe med finalepladsen og senere pokalen. Det var brandærgerligt, for rammerne omkring Final 4 er aldrig set bedre. Vores administration og de mange frivillige levede til fulde op til værtskabet og gav klubberne, tilskuere og sponsorer nogle fantastiske dage i alborg. Det var virkeligt et flot setup, som  Thomas Bjuring og co. fik afviklet, og som samtidig gav en flot omsætning og indtjening til klubben. En finaleplads havde dog gjort en markant forskel. I den hjemlige turnering startede vi flot ud og havde farten og hårdheden fra CHL kampene. Vi kom godt fra land, og sæsonens første mål blev nået ved en top 4 plads efter 20 runder og dermed Final 4 deltagelse.”

“Spillet, energien og vores signatur med fart og direkte spil forsvandt dog, som sæsonen skred frem. Der blev forsøgt flere tiltag overfor truppen, og massiv opbakning til cheftræner Jason Morgan, men intet hjalp eller blev ført ud i livet. På trods af top 4 placeringen blev det i februar et farvel og tak til den sympatiske træner. Der var ingen anden udvej – løbet var kørt – omklædningsrummet og bestyrelsen var tabt,” lyder det.

Om økonomien oplyses “Økonomisk ville vi gerne have haft mere ud af anstrengelserne set over hele sæsonen. Vi kæmpede sæsonen igennem med at holde økonomien i balance samtidig med, at vi gerne ville investere i holdet. Det var hårdt arbejde med de mange kampe i de 3 turneringer, som vi deltog i, og der blev trukket store veksler på alle, men vi kom i mål igen mange oplevelser rigere. Godt 100.000 tilskuere gik igennem Bentax Isarena og vi havde i sæsonen et rekord højt antal sæsonkort, 1.800 stk.
Herudover lykkes det med salg af stadion navnet, Bentax Isarena – tilknytning af hele tre
hovedsponsorer – Cool East, A. Enggaard og Sparekassen Vendsyssel samt 3 stk.
hovedsponsorpartnere, Steen M. Hansen, Royal Unibrew og LO Aalborg (sammenslutningen
af 13 fagforeninger) var sammen med alle øvrige sponsorer med til at give piratskibet fart.”

Som store ejere oplyses Foreningen Cool East, Steen Meyer Hansen og Bjarne Søgaard Heilesen.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her