Regnskab 2018: Roskilde FC vil vende minus til plus

Fodboldforretningen Roskilde FC kom ud af 2018 med et resultat før skat på minus 5,5 mio. kr. i forhold til minus 1,8 mio. kr. året før. RFC er en sammenlægning af Himmelev-Veddelev Boldklub, Svogerslev Boldklub og Roskilde Boldklub af 1906.

Omsætningen faldt fra 15,7 mio. kr. til 13,2 mio. kr.

Ledelsen forklarer årets udvikling sådan: ”Selskabet har i regnskabsperioden realiseret et underskud på 6,3 mio. kr., hvilket betyder, at selskabets kapital er tabt. Det utilfredsstillende kan primært henføres til nedgang i selskabets sponsorindtægter. Selskabets modervirksomhed har på baggrund heraf valgt at stille i alt 3,9 mio. kr. til rådighed i ansvarlig lånekapital indtil videre. Lånet er konvertibelt og vil kunne anvendes til en eventuel efterfølgende kapitalforhøjelse.”

Ledelsen skriver om årets forventning, at “der forventes et positivt resultat.”

Umiddelbart efter klubbens ordinære generalforsamling lykkedes det selskabets bestyrelse  at finde en ny hovedinvestor, idet den tidligere hotel-ejer, Carsten Salomonsson overtog cirka 80 procent af aktiekapitalen. Og han vil “udover fortsat at holde fokus på klubbens nuværende sponsorer iværksætte en række tiltag for yderligere at tiltrække nye sponsorer, hvor effekten skal slå igennem i den kommende regnskabsperiode.”

Selskabets bestyrelse består herefter af Carsten Salomonsson, formand, Simon Salomonsson, Per Thormann, Peter Jakobsen, Henrik Andersen. Michael Vinther og Claus Grønborg.

 

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her