Lyngby’s venner kæmper med underskud og holder hånden under klubben

Lyngby Boldklub A/S kom ud af 2018 med et driftsresultat på minus 6,3 mio. kr. for årets sidste halvdel i forhold til et minus på 21 mio. kr. for hele året før.

Det skal bemærkes, at seneste regnskabsperiode alene omfatter årets sidste seks måneder af 2018, mens sammenligningstallene gælder for hele perioden 2017-2018. Det er også værd at notere, at omsætningen faldt fra en nettoomsætning på 41,6 mio. kr. for 2017-2018 til 14,1 mio. kr. for sidste halvdel af 2018.

Dette kan blandt andet tilskrives en væsentlig reduktion i personaleomkostninger fra 37,1 mio. kr,. for 2017-18 til 13,7 mio. kr. for seneste halvårsperiode. Årets endelige resultat for halvårsperioden giver et underskud på 6,6 mio. kr. mod et minus på 35,2 mio. kr. for hele året. Underskuddet på egenkapitalen er fra udgangen af juni 2018 til udgangen af december samme år øget 10,1 mio. kr. til 16,8 mio. kr.

I sin beretning skriver ledelsen, at selskabet “har fortsat den igangsatte økonomiske tilpasning af virksomheden, og de fornødne midler til understøttelse af forretningen Lyngby Boldklub er tilført fra kredsen af ejere omkring AS Friends of Lyngby.”

Fodboldklubben fra Københavns nordlige periferi, der ligger klemt mellem tre andre Superligaklubber, FC København og FC Nordsjælland og måske også lidt Brøndby, ejes af aktieselskabet “Friends of Lyngby”, hvis bestyrelse består af Lars Bendixen (formand), Karsten John Hjarsøe, Tommy Petersen, Frederik Poul John Anker Heegaard, Mads Peter Byder og John Lindgaard. Direktør er Frederik Poul John Anker Heegaard. Virksomheden har ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere.

Friends of Lyngby overtog ledelsen i februar 2018, og “med henblik på at sikre den fortsatte drift har selskabets majoritetsejere i A/S Friends of Lyngby afgivet ubegrænsede finansieringstilsagn, hvor der indestås for løbende likviditetstilførsel til Lyngby Boldklub A/S, således at klubben er i stand til at opfylde sine økonomiske forpligtelser og i øvrigt have den økonomi, der er nødvendig for at opretholde sin DBU-licens. Det afgivne finansieringstilsagn er gældende frem til 30. juni 2020,” oplyser ledelsen i sin beretning.

Lyngby rykkede ud af Superligaen med sæsonafslutningen i 2018, men vendte tilbage umiddelbart året efter. Aktuelt er Lyngby placeret på 8. pladsen med 28 point efter 20 kampe. De genoptager sæsonen den 17. februar på udebane mod Ligaens suveræne førerhold FC Midtjylland.

 

 

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her