Silkeborg IF scorer på transfer-indtægter

Silkeborg IF er kommet godt i gang på grønsværen, men er bremset af corona-virussen.

For andet år i træk har transferindtægter bidraget betydeligt til et positivt resultat i koncernen Silkeborg IF Invest A/S, der både driver fodbold (Silkeborg IF), hoteldrift (Radisson Blu Hotel Papirfabrikken) og ejendomsudlejning (Papirfabrikken). Således kommer koncernen ud af regnskabsåret 2019 med et overskud på 10,3 mio. kr. mod 16,1 mio. kr. i 2018. Også omsætningen oplevede et fald – fra 113,2 mio. kr. til 106,0 mio. kr. Men med til regnestykket hører en nedskrivning på ejendommene på Papirfabrikken på cirka 8 mio. kr.

Det fremgår af den årsrapport, Silkeborg IF Invest A/S netop har offentliggjort.

Koncernen har haft netto-transfers på 22,9 mio. kr., der primært stammer fra videresalgsaftaler vedrørende Robert Skov og Kasper Dolberg. Robert Skov blev i sommeren 2019 solgt fra FC København til tyske TSG Hoffenheim, mens Kasper Dolberg skiftede fra Ajax Amsterdam til OGC Nice i Frankrig. SIF sikrede sig videresalgsklausuler på begge, da de blev solgt til henholdsvis FC København og Ajax.

Transfer-resultatet ligger på niveau med året før, hvor salgene af blandt andre Robert Skov, Jens Martin Gammelby og Sammy Skytte var med til at sikre transferindtægter på netto 22,5 mio. kr.

”Resultatet er tilfredsstillende og følger forventningerne, og (…) vi hæfter os ved, at vi for andet år i træk har haft nettoindtægter på transfers på mere end 22 mio. kr,” siger adm. direktør Kent Madsen. Han tilføjer, at ”når vi har valgt at nedskrive ejendomsporteføljen med cirka 8 mio. kr, hænger det sammen med, at vi har haft lidt mere tomgang end tidligere, at vi har gennemført et omfattende renoveringsprojekt på en af de større ejendomme samt at et par af de større lejere har fået nye aftaler med længere uopsigelighed og tilpasset lejebetaling.”

Faldet i omsætning skyldes et fald i primært tv- samt entré-indtægter, efter at SIF var i pokalfinalen i 2018 samt lavere omsætning på hotellet efter ophør af en catering-leverance til Jysk Musikteater.

Driften af ejendomsporteføljen på Papirfabrikken er fortsat “det sikre anker,” som Kent Madsen betegner det, i selskabets økonomi. Efter nedskrivningen på cirka 8 mio. kr. giver Papirfabrikken overskud på 10,1 mio. kr., så reelt er der tale om en driftsindtjening på 18,1 mio. kr.

Fodboldselskabets overskud er på 4,8 mio. kr. Det er andet år i træk, at fodbold giver overskud, hvilket igen skal ses i lyset af betydelige transferindtægter.

På selskabets hotel, Radisson Blu Hotel Papirfabrikken, er der realiseret et minus på 1,2 mio. kr.

”Det er utilfredsstillende,” fastslår Kent Madsen og forklarer det med, at hotellet også før corona-krisen var udfordret. ”Vi budgetterede oprindeligt med balance på hoteldriften i 2020, men det når vi ikke. Aktiviteterne på hotellet er hårdt ramt af nedlukningen i samfundet, og hvor slemt det bliver og hvor længe det varer, er umuligt at sige lige nu,” siger Kent Madsen.

Forudsigelsen af resultatet for hele koncernen i 2020 lyder på et spænd mellem minus 5 mio. kr. og plus 5 mio. kr. Det er uafhængigt af, hvilken række, SIF måtte spille fodbold i efter sommerferien, men påvirket af usikkerheden i relation til de økonomiske konsekvenser af corona-krisen. SIF’s superligahold er placeret i bunden af tabellen!

”Krisen kommer til at påvirke os. I resultat-forventningerne er der taget højde for konsekvenserne på den korte bane, men da vi ikke kender varigheden og det aktivitetsniveau, samfundet vil ligge på bagefter, er det ikke muligt at forudsige mere nøjagtigt,” siger Kent Madsen.

”Vi skal imidlertid nok komme igennem. Vi har opbygget en vis robusthed, så vi skal nok klare det, selv om det kan komme til at trække tænder ud,” påpeger SIF-direktøren.

Han kan samtidig konstatere, at silkeborgenserne nåede at lægge godt ud efter vinterpausen, før corona-virussen standsede aktiviteterne. SIF har tog tre af fire point i de to første runder efter 1-1 ude mod OB og 2-1 hjemme over AGF. Holdet holder dog stadig sidstepladsen som nummer 14 med 15 point – nu blot to point efter nærmeste konkurrent.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her