Viborg FF sigter atter mod Superliga og noterer nyt underskud

 

Viborg FF prof fodbold A/S kom ud af seneste regnskabsår (2018-2019) med et underskud før skat på  4,2 mio. kr. i forhold til et underskud på 4,1 mio. kr. året før. Omsætningen steg ellers fra 22,9 mio. kr. til 27,0 mio. kr.

Som navnet (næsten) siger, er Viborg Fodsports Forening en dansk fodboldklub med base i den danske domkirkeby, Viborg. Aktuelt overvintrer klubben solidt placeret i den øverste tredjedel af 1. division, hvor klubben har fristet sin tilværelse efter at have været Superligaklub indtil 2008.

Selskabets formål er at drive professionel fodbold og andre sportslige aktiviteter samt hermed beslægtede aktiviteter, herunder handel, service og investering, der naturligt kan foretages i forening med professionel idræt.

Ledelsen betegner betragter selv årets resultatet som utilfredsstillende omend forventet, og forklarer i sin årsberetning udviklingen med, at “det negative resultat skyldes primært ambitionen og satsningen på oprykning til Superligaen, som desværre mislykkedes, samtidig med et fald i transferindtægter.”

Men de fremhæver, at der “på positivsiden har været fremgang i sponsorindtægter, som er vækstet med 2,4 millioner kroner, hvor blandt andet årets resultat af VFF Spinning blev det største nogensinde.” Og de tilføjer, at “tilmed er tv-indtægterne også steget i forhold til forrige regnskab.” Desuden giver den for klubberne nye tv-aftale gældende fra 2020 klubben en tro på en stærkere økonomi.

Årets resultat medfører dog, at klubbens egenkapital er faldet fra 10,0 mio. kr. til 6,4 mio. kr. Alligevel var bestyrelseformand, Kim Nielsen, optimistisk på klubbens generalforsamling, da han oplyste, at bestyrelsen planlægger en kapitaludvidelse, som navnlig ønskes “at kunne holde Viborg FF på lokale hænder,” som han udtrykte det.

På generalforsamlingen blev det besluttet, at selskabskapitalen nedsættes med nom. kr. 8.848.500 fra nom. kr. 17.697.000 til nom. kr. 8.848.500 ved reduktion af stykstørrelsen på selskabets aktier fra nom. 500 kr. til nom. 250 kr. Men bestyrelsen fik samtidig bemyndigelse til i perioden indtil november 2024 at forhøje selskabskapitalen ad én eller flere gange op til kr. 50 mio.

Ved regnskabsårets afslutning var selskabets likvide beredskab 1,0 mio. kr. i forhold til 4,7 mio. kr. i starten af regnskabsåret.

Viborg Fodsports Forenings prof fodbold’s bestyrelse består af Kim Nielsen, formand, næstformand Henrik Korsgaard Eriksen samt Michael Døssing, Morten Kristensen, Kim Ricken Jørgensen og Claus Anker Christensen, mens direktionen udgøres af Morten Jensen. Virksomheden har ikke reelle ejere, og ledelsen er indsat som reelle ejere. Ifølge CVR er selskabets hovedaktionærer Bach Gruppen A/S (10-15%), Jesper Thorsen Holding Aps (5.10%) og Paw Ebbesen (10-15%), som alle har base i Viborg.

Aktuelt er Viborg placeret som nummer 3 i 1. division med 33 points for 18 kampe – bare fem points efter førerholdet Vejle. Viborgenserne indleder anden halvdel af sæsonen den 28. februar på hjemmebane mod Hvidovre, der er placeret som nummer 10 med 20 points.

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her