Amagerbanken: FS har udløst kaos i bestyrelsesverdenen

RB plus. Amagerbankens top undgår statens kæmpekrav Efter en opsigtsvækkende dom mandag slår ekspert fast, at der skal meget til, for at en ledelse kan gøres ansvarlige og dømmes til at erstatte påførte tab. Arkivfoto: ARKIVFOTO 2011 af Amagerbanken hovedkvarter på Amager- - Retten i Lyngby afsiger i dag d. 12. juni 2017 dom i sagen om tab på i alt 900 millioner kroner i Amagerbanken. Det er statens selskab Finansiel Stabilitet, der har rejst krav mod syv personer fra den tidligere ledelse og bestyrelse, heriblandt bestyrelsesformand Niels Erik Nielsen og direktør Jørgen Brændstrup. Desuden er fire medlemmer af bestyrelsen sagsøgt for et krav om 300 millioner kroner. Sagen begyndte i april sidste år, og behandlingen er gået hurtigere end ventet.Se Ritzau.. (Foto: Esben Salling/Scanpix 2017)

Statsselskabet Finansiel Stabilitet har udløst kaos i den danske bestyrelsesverden ved at have skabt en ødelæggende uklarhed om retstilstanden omkring bestyrelsesansvaret. Afgørelsen i Østre Landsret i Amagerbanksagen var så usikker, at en principiel afgørelse i Højesteret var afgørende for at fastslå retspraksis. Men Finansiel Stabilitet tænkte købmandsmæssigt og valgte det sikre forlig. Købmandstænkningen vandt over centrale samfundsvigtige principper, skriver chefredaktør Morten W. Langer i denne analyse.

Ledelsen for statsselskabet Finansiel Stabilitet var beviseligt ekstremt usikker på udfaldet ved en afgørelse ved Højesteret, hvis sagen var blevet anket efter sommerens afgørelse i Østre Landsret. Hovedparten af den tidligere ledelse i Amagerbanken blev dømt...

Læs også:  Finans Danmark vil udskyde nye EU-krav til ESG-rapportering

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her