Boganmeldelse: Novo Nordisk er unik – men hvorfor?

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd, den 1. februar 2017. Lad dig ikke forblænde af trygheden ved velkendte danske virksomheder. Det er vigtigt at sprede sin investering ud over det danske marked. ** Historierne er klausuleret til lørdag. Fakta følger. Artiklerne udsendes til PFS-kunder mandag. Historierne må publiceres bag paywall lørdag kl. 06.00. **. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Novo Nordisk har langt hen ad vejen fortjent ryet for at have en høj etik. Men medicinalvirksomhedens topledelser har gennem årtier haft evnen og viljen til at træffe hårde strategiske beslutninger, og det har i et globalt perspektiv gjort virksomheden enestående. Læs her journalist Sten Thorup Kristensens anmeldelse af Hanne Sindbæks bog, den første, der fortæller Novo Nordisks samlede historie.

Hvis ikke før, så stod det med fusionen mellem Novo og Nordisk i 1989 klart, at selskabet var et af de få, der ragede op i det dengang herskende danske industrilandskab af små virksomheder. Målt på mængder sad Novo Nordisk på over halvdelen af verdensmarkedet for insulin, og for en dansk virksomhed var det enestående, markedets størrelse taget i betragtning.

Siden er...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her