Centralbanker sikrer billig finansiering af olieindustrien

(ARKIV) Mærsk's Dan feltet i Nordsøen. Mærsk er ifølge Bloomberg klar til at gøre Maersk Drilling, en tidligere stjerne i konglomeratet, selvstændigt. Det skriver Ritzau, fredag den 17. august 2018.. (Foto: CLAUS FISKER/Ritzau Scanpix)

Den europæiske centralbank (ECB) og nationalbankerne i Frankrig, Italien, Belgien, Tyskland og Spanien har siden finanskrisen finansieret olieselskaber via obligationsopkøb med lav rente for mange hundrede af milliarder af kroner. Eksperter kritiserer, at myndighederne er med til at sikre billig finansiering af olieindustrien.

I forlængelse af centralbankernes pengepolitiske lempelse – de såkaldte QE-programmer – har ECB og flere nationalbanker i EU opkøbt virksomhedsobligationer i fossile olieselskaber for at stimulere den økonomiske vækst i Europa for flere hundrede milliarder.

Med de massive investeringer i olieindustrien understøtter ECB og nationalbankerne i Spanien, Frankrig, Belgien og Tyskland den markedsbaserede grønne energiomstilling, vurderer eksperter. Uden de...

Læs også:  Gennembrud for Small og Mid Cap på CSR-rapportering

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her