Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Dagens direktion er større og mere alsidig

Morten W. Langer

søndag 24. februar 2019 kl. 20:25

Den nye CFO-profil: Den ”gamle” enerådende adm. direktør suppleret af en trofast højrehånd, nemlig CFO’en, bliver i stadig flere virksomheder kasseret, til fordel for et bredere direktionshold med flere forskellige fagkompetencer, viser årets kortlægning af den nye direktionsprofil.

I de 1000 største virksomheder blev der sidste år registreret 123 nye direktører excl. CEO’er i Erhvervsstyrelsens CVR-register. Men i samme omgang blev der kun afmeldt 53 direktører. Med andre ord er en lang række direktioner blevet udvidet med flere medlemmer. Det afspejler også, at den typisk CEO-CFO akse er ved at være historie, fordi der er kommet langt flere forskellige fagkompetencer med i direktionslokalet.

Knap halvdelen af de nyudnævnte direktionsmedlemmer er CFO’er, og resten spreder sig på en stribe forskellige funktioner, fra operations, salg & marketing, digital & teknologi og legal & risk. Spredningen bekræfter de seneste års tendens til, at CEO’en ikke skal kunne det hele, og at det er fundet hensigtsmæssigt at sprede ansvar ud på direktionsmedlemmer med særlige kompetencer.

Årets kortlægning viser også, at de cand.merc. uddannede nu for alvor indtager de nye direktionsposter, og over de seneste tre år er andelen steget fra 26 procent til 36 procent og 44 procent sidste år. HA, HD og BSc. og MBA udgør fortsat den store gruppe. Til gengæld er de ikke-merkantile uddannelser på klar tilbagegang, og eksempelvis ingeni-øruddannede satte sig sidste år kun på seks procent af de nye direktionsposter mod 13 procent året før.

Den nye CFO-profil: Sådan har vi gjort

Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af ”Den nye CFO-profil” er baseret på skift blandt registrerede direktionsmedlemmer i de 1000 største danske erhvervsvirksomheder i 2018. Skiftet i direktionsmedlemmer vedrører menige medlemmer, som er blevet registreret i Erhvervsstyrelsens selskabsregister. Opgørelsen omfatter altså ikke adm. direktører, idet Økonomisk Ugebrev udarbejder en særskilt opgørelse over CEO-skift. Se kommende udgave af Økonomisk Ugebrev Ledelse med tema om ”Den nye CEO Profil”.

På baggrund af gennemgangen af registrerede navneændringer i Erhvervsstyrelsens selskabsregister i de 1000 største erhvervsvirksomheder, har Økonomisk Ugebrevs researchafdeling indhentet oplysninger om de nyudpegede direktionsmedlemmer, dels i selskabsbaser, dels på selskabernes hjemmesider, dels på sociale netværk som LinkedIn, og dels ved at kontakte de relevante selskaber. Oplysningerne omfatter blandt andet alder, uddannelse og tidligere beskæftigelse. På baggrund af de indsamlede oplysninger er der udarbejdet oversigter, der tegner et billede af ”Den nye CFO-profil.” Det skal påpeges, at der blandt årets direktionsskift indgår alle typer af nye menige direktionsmedlemmer, og altså ikke kun CFO’er.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Udløber snart
Teamleder og medarbejdere til Koncernstyring og Tilsyn i Fødevareministeriet
København

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank