Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

IR Rating 2021: Disse selskaber har tiltrukket flere aktieanalytikere

Morten W. Langer

mandag 05. juli 2021 kl. 8:00

Hvert år optæller Økonomisk Ugebrev antallet af aktieanalytikere, der følger de enkelte danske Large Cap-selskaber. Typisk er der nogle ”vindere” blandt selskaber, som finanshusene fokuserer på, fordi deres kunder har vist øget interesse for dem. Økonomisk Ugebrev gennemgår her årets ”vindere”.

Fire store danske børsselskaber har langt den største opmærksomhed hos de udenlandske finanshuse: Det drejer sig om Ørsted, der følges af 32 analytikere, Novo Nordisk og A. P. Møller-Mærsk med 31 analytikere og endelig Carlsberg med 30 analytikere, der følger selskabet. Set gennem udlandets øjne er disse selskaber toppen af poppen i det danske Blue Chip børsunivers.

Lige efter med næsten lige så mange analytikere, som følger selskaberne, kommer 2. division, som også tilhører et eliteunivers med 26-28 analytikere, der udarbejder analyser af selskabet: I denne gruppe er DSV, Genmab, Danske Bank, Coloplast, Demant og Novozymes.

Meget sigende for interessen omkring selskabet er også, om de har mistet eller tiltrukket analytikerdækning det seneste år: Tre selskaber står tilbage som årets sprintere med den største fremgang i analytikerdækning. Det drejer sig om Danske Bank (fra 24 til 27), Genmab (fra 25 til 28), A.P. Møller-Mærsk (fra 28 til 31) – og måske nok den største overraskelse, ISS (fra 17 til 20).

Mens Mærsk for alvor har leveret i de seneste kvartaler, må fremgangen i analytikerdækning i de tre andre selskaber mere tilskrives positive forventninger til stærkere resultater. Genmab fik fra årets start et kurshug på grund af større udmeldte omkostninger end forventet.

Danske Bank har de seneste kvartaler leveret nogenlunde som forventet. Men der er stigende tvivl om, hvorvidt banken kan leve op til strategiplanens 2023-målsætning for forrentning af egenkapitalen. ISS ses at være i starten af en længere rejse, hvor afvikling af tabsgivende kontrakter er vigtig. Blandt andet med forrige uges afklaring om den tabsgivende milliardkontrakt med det danske forsvar.

Modsat er der også selskaber, som har haft frafald af analytikerdækning. Overraskende har Novo Nordisk mistet fire analytikere, hvorefter 31 analytikere følger selskabet. Sidste år var der derfor 35 analytikere, hvorved Novo Nordisk nu har mistet den suveræne frontposition for størst analysedækning.

Andre selskaber, som har mistet opmærksomhed fra udenlandske finanshuse, er GN Store Nord (der har mistet analysedækning fra hele fem analytikere), og Chr. Hansen, som også har haft nogle svære år.

Morten W. Langer

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank