Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Erhvervslivets resultatskabere: topchefer, vi lagde mærke til

Morten Sørensen

onsdag 14. august 2024 kl. 17:55

Mikko Keto, CEO, FLSmidth i Valby, mandag den 15. januar 2024.

Økonomisk Ugebrev Ledelse fremhæver i hver udgave erhvervsledere, som vi senest har lagt mærke til, og som vi synes fortjener en bemærkning med på vejen. Fagredaktør Morten A. Sørensen udpeger her ugens topchefer.

Cheferne for to af Danmarks største virksomheder, CEO Lars Fruergaard Jørgensen fra Novo Nordisk og CEO Vincent Clerc fra A.P. Møller-Mærsk, har gennem sommermånederne igen domineret nyhedsbilledet i takt med, at de har opjusteret guidance betydeligt for deres virksomheder.

Men de har samtidig skuffet en smule med deres opjusteringer, som er efterfulgt af jævne til nedadgående aktiekurser. For Novo Nordisk er der opstået en vis bekymring om stigende konkurrence på markedet for midler mod overvægt, hvor blandt andre CEO Thomas Schinecker fra den schweiziske pharmagigant Roche i sommer har varslet en intensiveret indsats. Heller ikke CEO Jens H. Lund fra transportvirksomheden DSV udløste begejstring efter en lille opjustering af undergrænsen for årets guidance.

Men sommeren har været præget af yderligere en lang række opjusteringer fra toplederne i de børsnoterede virksomheder. De har i flere tilfælde givet en positiv kursudvikling, som dog typisk igen er fladet ud i takt med en generel kursnedgang fra slutningen af juli.

CEO Ester Baiget fra Novonesis kom allerede i juni med en lille opjustering: Omsætningsvæksten i 2024 ventes nu i den øvre ende af intervallet 5-7 pct., og EBITDA-overskudsgraden ventes på 35-36 pct. mod tidligere cirka 35 pct.

CEO Kasper Friis Nilaus fra Svitzer kom også i juni med en opjustering af væksten, der nu ventes at blive 6,0-7,5 pct. i 2024 mod tidligere 3,5-5,0 pct. og af EBITDA-driftsresultatet, der nu ventes at blive 1775-1875 mio. kr. mod tidligere 1700-1800 mio. kr. Slæbebådstarifferne er steget mere end ventet.

CEO Peter Halling fra pharmavirksomheden ALK har løftet forventningen til årets omsætningsvækst til 12-15 pct. (tidligere 10-13 pct.) og til EBIT-overskudsgraden til 18-20 pct. (fra 17-19 pct.), hvilket gav en kursstigning på omkring 10 pct.

CEO Claes Westerlind fra kabelvirksomheden NKT har løftet guidance for omsætningen til 2,33–2,43 mia. euro (fra 2,21–2,36 mia. euro) og for EBITDA-driftsresultatet til 310-345 mio. euro (fra 285-335 mio. euro), og kunne også varsle købet af en portugisisk kabelfabrik.

CEO Britt Meelby Jensen for den medicotekniske virksomhed Ambu øger forventningen til den organiske vækst i 2023/24 til 12-14 pct. fra 10-12 pct. og EBIT-overskudsgraden til 11-13 pct. fra 10-12 pct. Stærk vækst i endoskopiløsninger og øget effektivitet ligger bag.

CEO Mikko Keto fra FLSmidth, der leverer mine- og cementudstyr, øger takket være forenkling og effektivisering forventningen til årets EBITA-overskudsgrad til 10-11 pct. fra 9-10 pct., selvom forventningen til hele gruppens omsætning i 2024 nu er præciseret til cirka 20 mia. kr. fra tidligere 20-21,5 mia. kr.

CEO Jan van de Winkel fra biotekvirksomheden Genmab opjusterer forventningen til årets driftsresultat til 5,3-7,1 mia. kr. fra tidligere 4,6-7,1 mia. kr. på grund af blandt andet højere royalties.

CEO Kasper Gjedsted, GreenMobility, har opjusteret den forventede omsætning i 2024 til 120-130 mio. kr. fra 115-120 mio. kr. og det forventede nettoresultat af fortsættende aktiviteter til 2-12 mio. kr. fra 0-10 mio. kr.

Sommeren har dog også bragt nedjusteringer fra toplederne af nogle børsnoterede virksomheder.

CEO Søren Nielsen fra Demant har nedjusteret guidance for EBIT-driftsresultatet til 4,3 – 4,6 mia. kr. fra 4,6 – 5,0 mia. kr., da den organiske vækst i Hearing Aids har været under forventningerne.

CEO Torben Carlsen fra DFDS har nedjusteret guidance for EBIT-driftsresultatet til 1,7–2,1 mia. kr. fra 2,1-2,4 mia. kr. fordi fragtaktiviteten resten af året ventes at blive mindre end ventet.

CEO Peter Røpke fra RTX har nedjusteret betydeligt, så EBIT-driftsresultatet i 2024 ventes at blive minus 30-40 mio. kr. mod tidligere plus 5–20 mio. kr.

Nogle virksomheder har kunnet melde om betydelige ordrer i sommerperioden:

CEO Kasper Fangel fra ISS kan melde om en servicekontrakt til en værdi af 1,2 mia. kr. per år over 7 år fra det britiske Department of Work and Pensions.

CEO Lionel Girieud, Skako Vibration, kan melde om Skakos største ordre nogensinde – på 150 mio. kr. vedrørende udstyr til en mine i Marokko.

Morten A. Sørensen

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Direktør for Forsvarsministeriets Personalestyrelse
Region Hovedstaden
Finance Controller – få sparringspartnere fra hele Europa (fuldtid)
Region Syddanmark
Dansk Sygeplejeråd søger digitalt indstillet regnskabskonsulent med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z
Region hovedstaden
Udløber snart
Erhvervsministeriet søger kontorchef til analyse på det erhvervsøkonomiske område
Region Hovedstaden
Er du økonom, og drømmer du om at bidrage til et bedre sundhedsvæsen og være tæt på beslutningerne på en af landets største børne- og ungeafdelinger?
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank