Finansielle udbydere skal spørge om kunders ESG-ønsker

Stigende gebyrer får bundlinjen til at vokse i Jyske Bank Jyske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på tre milliarder takket være flere boligkunder.Se RB kl.08.19 den 25.10.2017 Arkivfoto: Jyske Bank. Hovedsæde, administration i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Forslag fra EU-tilsynsmyndighed ESMA om nye bæredygtige krav i MiFID-reglerne skaber allerede nu et boom i nye ESG-baserede finansielle produkter. Når forslaget bliver til lov, skal finansielle formidlere spørge detaljeret ind til private og professionelle kunders bæredygtige præferencer – og være i stand til at henvise til passende produkter. Frygten for ikke at have de ”rigtige” varer på hylderne, presser de finansielle aktører til at lancere nye finansielle produkter.

Det store boom i nye bæredygtige finansielle låne- og investeringsprodukter er ikke alene drevet af den stigende efterspørgsel blandt investorer og låntagere på de finansielle markeder. Næste reguleringsbølge af lovgivning fra EU under Kommissionens program for ”Sustainable Finance” fokuserer...

Læs også:  Den amerikanske rente ligger fast - foreløbig

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her