Finansielle udbydere skal spørge om kunders ESG-ønsker

Stigende gebyrer får bundlinjen til at vokse i Jyske Bank Jyske Bank fik et resultat før skat i årets første ni måneder på tre milliarder takket være flere boligkunder.Se RB kl.08.19 den 25.10.2017 Arkivfoto: Jyske Bank. Hovedsæde, administration i Silkeborg. (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2017)

Forslag fra EU-tilsynsmyndighed ESMA om nye bæredygtige krav i MiFID-reglerne skaber allerede nu et boom i nye ESG-baserede finansielle produkter. Når forslaget bliver til lov, skal finansielle formidlere spørge detaljeret ind til private og professionelle kunders bæredygtige præferencer – og være i stand til at henvise til passende produkter. Frygten for ikke at have de ”rigtige” varer på hylderne, presser de finansielle aktører til at lancere nye finansielle produkter.

Det store boom i nye bæredygtige finansielle låne- og investeringsprodukter er ikke alene drevet af den stigende efterspørgsel blandt investorer og låntagere på de finansielle markeder. Næste reguleringsbølge af lovgivning fra EU under Kommissionens program for ”Sustainable Finance” fokuserer...