Fire kvaliteter, der skaber X-faktor hos topchefen

Der var omfattende hærværk flere steder på Nørrebrogade torsdag d. 2. marts 2017, dagen efter en stor demonstration der skulle markere 10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Her smadrede ruder i Danske Bank.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Hvad skal der til for at blive opfattet som en ypperlig topleder? Faglig dygtighed er ikke tilstrækkelig. Evnen til at lede større grupper rækker heller ikke. Der skal X-faktor til: To headhuntere har identificeret fire overordnede træk, som bestyrelsen skal gå efter hos den næste CEO kandidat.

I 00’erne kørte Danske Bank en serie tv-reklamer under sloganet ”Gør det, du er bedst til – det gør vi.” En af filmene var med den dengang 13-årige Alexander Jakobsen, der havde en vis fysisk lighed med fodboldens superstjerne Ronaldihno, og han var også særdeles dygtig til at lave lækkerier med en bold. Han blev som dreng testet af storklubberne Liverpool og PSV Eindhoven. Men ifølge Wikipedia rakte talentet i sidste ende ikke til mere end en karriere i mellemstore...

Læs også:  Tue Mantoni: Her er mine fem vigtigste ledelseserfaringer

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her