Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Flere kvinder udnævnes som adm. direktør

Morten W. Langer

mandag 11. marts 2019 kl. 15:54

I 2018 blev der nyudnævnt flere kvinder til posten som topdirektør i de 1000 største virksomheder end i de seneste seks år. Kun én gang de seneste syv år har CEO kvindeandelen været højere.

Det er muligvis ikke prangende, men det er betydeligt mere end normen: 14 procent af de nyudnævnte adm. direktører i de 1000 største virksomheder sidste år var kvinder. Det er mere end forrige år, hvor 12 procent af de nye CEO’er var kvinder, og betydeligt mere end i 2017 med syv procent.

Ligesom tidligere år er der tendens til, at de udenlandsk ejede virksomheder er ”bedre” til at udpege kvindelige topchefer end danskejede virksomheder. Godt halvdelen af virksomhederne med en ny kvindelig CEO er udenlandsk-ejede virksomheder i Danmark. Eksempler er Also, som er hjemhørende i Schweiz og børsnoteret samme sted. Også Circle K, Johnson Controls, Orkla Care og Colgate-Palmolive er udenlandsk-ejede virksomheder med en kvinde på topposten i Danmark.

Grundlæggende er konklusionen dog stadig, at myndighedernes og politikernes arbejde med at fremme kvindelige ledere i dansk erhvervsliv indtil videre er slået fejl. Resultatet for 2018 kan dog give en vis optimisme, hvis tendensen fortsætter i år og næste år.

Erhvervsstyrelsen har i tidligere kortlægninger konkluderet, at det halter alvorligt med at få virksomhederne til at overholde gældende lovgivning omkring måltal og politikker for fremme af kvindelige ledere i virksomhedernes organisation. Ifølge den seneste evaluering fra Erhvervsstyrelsen, som bygger på en stikprøve af 160 selskaber, var andelen af virksomheder med en ”ligelig” kønsfordeling i ledelsen sidste år uændret 21 procent i forhold til året før. Andelen var 18 procent i 2015 og 17 procent i 2014. En ”ligelig” kønsfordeling defineres af Erhvervsstyrelsen som en kvindeandel på mindst 25 procent til 33 procent. Grundlæggende har der altså kun været svag fremdrift i kvindeandelen i virksomhedernes ledelser over de seneste fire år.

Den nye CEO profil: Sådan har vi gjort

Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af ”Den nye CEO-profil” er baseret på registrerede CEO skift i de 1000 største danske erhvervsvirksomheder i 2018, som er blevet registreret i Erhvervsstyrelsens selskabsregister. På baggrund af gennemgangen af registrerede navneændringer i Erhvervsstyrelsens selskabsregister har Økonomisk Ugebrevs researchafdeling indhentet oplysninger om de nyudpegede adm. direktører, dels i selskabs- baser, dels på selskabernes hjemmesider, dels på sociale netværk som LinkedIn, og dels ved at kontakte de relevante selskaber. Oplysningerne omfatter blandt andet alder, uddannelse og tidligere beskæftigelse.

 

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank