Fremtidens virksomheder skal finde en bedre balance

Der var omfattende hærværk flere steder på Nørrebrogade torsdag d. 2. marts 2017, dagen efter en stor demonstration der skulle markere 10-årsdagen for nedrivningen af Ungdomshuset på Jagtvej 69. Her smadrede ruder i Danske Bank.. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017)

Over det seneste århundrede er vi kommet til at betragte næringsfrihed kombineret med ”usynligt” ejerskab af virksomheder som motoren i den kapitalisme, der skaber vækst og velstand i samfundet. Men undervejs er vi kommet til at smide nødvendige langsigtede samfundsmæssige målsætninger ud med badevandet, argumenterer britisk forsker.

Har virksomhederne i erhvervslivet generelt tilpasset sig til omgivelsernes nye forventninger til meningsfuldhed, engagement og tillid ved at afspejle dette gennem udøvelse af ejerskab, governance og nye alternative målsætninger?

Overordnet ser forskere fra The British Academy to formål med virksomheder: For det første et corporate purpose, som kan være opnåelse af den største mulige profit eller et andet mere eller mindre kommercielt...

Læs også:  Vil coronakrisen skabe pres på demokratisering af data?

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her