Hvert 6. børsselskab har uafhængig kanal for whistleblowers

(ARKIV) Novo Nordisk i Bagsværd, den 1. februar 2017. Lad dig ikke forblænde af trygheden ved velkendte danske virksomheder. Det er vigtigt at sprede sin investering ud over det danske marked. ** Historierne er klausuleret til lørdag. Fakta følger. Artiklerne udsendes til PFS-kunder mandag. Historierne må publiceres bag paywall lørdag kl. 06.00. **. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)

Kun godt hver sjette af de børsnoterede selskaber har en whistleblower ordning, hvor ansatte eller andre interessenter anonymt til uafhængig tredjepart kan indrapportere en mistanke om svindel, chikane af ansatte eller andre uregelmæssigheder i virksomheden, viser kortlægning.

Økonomisk Ugebrev har tidligere skrevet en stribe artikler om, at ”sladrehanken” bør beskyttes mod intern chikane eller uberettiget fyring, da det er en forudsætning for, at systemet faktisk fungerer. Ofte ønsker den siddende ledelse ikke, at der ”opdages” uregelmæssigheder, fordi det ikke er en del af den interne selvforståelse, og at tingene derfor søges fejet ind under gulvtæppet. Det kan betyde manglende vilje til at benytte eksterne rådgivere.

Spørgsmålet om beskyttelse af...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her