Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

GN vs. Demant: Dødt løb på lavt ESG-niveau

Økonomisk ugebrev

onsdag 08. november 2017 kl. 15:10

GN i krise: Fem skæbnesvangre ledelsesbeslutninger

Hverken William Demant eller GN Store Nord vil fremkomme prangende, når ESG orienterede investorer retter blikket på ikkefinansielle indikatorer. Begge selskaber består kun lige til middelkarakter og mere interessant er det måske, at selskabernes identiske overordnede ESG-ratingscore tildeles på bagrund af helt forskellige indsatsområder.

Hvis ESG rating scoren fra CSHHUB lægges til grund er observationen, at GN Store Nord koncentrerer sit samfundsansvarlige fokus på ledelse- og bestyrelsesprocesser, mens William Demant har en bredere tilgang , hvor bæredygtighed ikke suboptimeres på enkelte discipliner. Det stemmer også godt overens med, at William Demant har valgt at følge rapporteringsvejledninger fra The Carbon Disclosure Projekt, mens GN Store Nord arbejder mere med interne Code of Ethics og andre Governance relaterede områder.

Begge selskaber er placeret i 43 percentilen, hvilket betyder at de er meget langt efter de førende peergruppe selskaber. I kategorien ’Goverance’ formår GN Store Nord dog, at blande sig med frontløberne. Med en rating score på 58 i kategorien placerer GN Store Nord sig isoleret set på denne indikator i 78 percentilen.

William Demant og GN Store Nord er blandt de 11 procent ringeste ESG-ratede selskaber i danske virksomheder, der generelt har et højt niveau. I forhold til ESG-indikatorer har begge selskaber de seneste år holdt staus quo og præsteret, uanset de forskellige tilgange, hvad man kunne kalde ”hverken eller. Spørgsmålet er om det er en farbar vej for fremtiden, hvis investorerne kræver mere bæredygtig implementering.

Begge selskaber kan under alle omstændigheder konstatere, at den svejtsiske konkurrent Sonova siden januar 2016 er kravlet op fra en placering i 71 percentilen til i seneste opdatering i 2017 at befinde sig i 93 percentilen.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank