Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Halvdelen af de nye direktører er under 45 år

Morten W. Langer

søndag 24. februar 2019 kl. 20:20

Den nye CFO-profil: Næsten halvdelen af de nyudnævnte CFO’er og andre nye direktionsmedlemmer er under 45 år. Forrige år skete et markant skifte mod stadig yngre direktionsmedlemmer. Dette billede bliver konsolideret i dette års kortlægning af nye direktører i de 1000 største virksomheder. Til gengæld kommer der også betydeligt flere med i de store selskabers direktioner, der dermed også får langt bredere kompetencer end tidligere.

Sidste år var hele 47 procent af de nyudnævnte direktionsmedlemmer under 45 år, mod 45 procent forrige år. For det foregående år, altså i 2016, var andelen kun 28 procent. Den stigende andel yngre direktører afspejler dels at antallet af direktionsmedlemmer fortsætter med at vokse, og dels af direktionerne i højere grad end tidligere udvides med fagkompetencer indenfor den nye digitale økonomi.

Det gælder både hard core kompetencer til den digitale transformation af forretningen, og ”unge” kompetencer, der er vigtige i dialogen med de yngre kunder på sociale medier, i markedsføringen og hele historiefortællingen i forhold til et yngre publikum. Det er nu klart ved at afspejle sig i virksomhedernes topledelser, at den nye digitale økonomi er et område, som bliver stadig vigtigere og som prioriteres stadig højere som en opgave for topledelsen.

Årets kortlægning viser dog også, at der fortsat er brug for nogle af de ældre mere erfarne direktionsmedlemmer. Sidste år var otte procent af de nye direktionsmedlemmer over 55 år, mod kun fire procent året før. Så det er fortsat næsten en sandhed, at hvis man ikke har nået direktionen, før man fylder 56 år, så er det ved at være for sent.

For aldersfordelingen for fratrådte direktionsmedlemmer er der som tidligere meget stor spredning. Kun 14 procent af de fratrådte direktører er over 60 år, og det afspejler, at der i gruppen af direktører excl. CEO’en er stor tendens til jobskifter til andre virksomheder, til forfremmelse i samme virksomhed til en position som CEO eller opsigelse, hvorefter ofte følger et skifte til konsulent eller lignende.

I Økonomisk Ugebrevs årlige kortlægning af direktionsskift er det altid vanskeligt at få præcise oplysninger om baggrunden for udskiftningerne, altså hvorfor den afgørende direktør stopper på sin position. Ifølge den formelle opgørelse er det kun fire procent af de fratrådte direktører, som har fået en egentlig fyreseddel. Men andre 49 procent er blevet ofret i en omstrukturering, som ofte vil kunne sammenlignes md en fyreseddel, dog ikke nødvendigvis på grund af ringe præstationer men mere som følge af interne virksomhedsforhold.

Kun ca. hver femte af de fratrådte er stoppet på grund af job i en anden virksomhed, 15 procent er skiftet, fordi de selv har sagt op, og syv procent oplyses at have fået andet job i samme virksomhed.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank