Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Novozymes bæredygtige nedjustering koster ESG point

Økonomisk ugebrev

onsdag 08. november 2017 kl. 14:01

Novozymes’ organiske vækst halter igen

Novozymes nedjusterede ved årsregnskabets fremlæggelse, i begyndelsen af året, en række kortsigtede bæredygtige nøgletal. Selvom selskabet stod fast på, at det ikke rokkede ved de langsigtede miljø- og klimarelaterede 2020-målsætninger, kan verdens største producent af industrielle enzymer konstatere med denne analyse, at det har kostet på ESG-ratingbureauernes vurdering i forhold til CSR-frontløberen i peergruppen Koninklijke DSM.

Novozymes bæredygtige rating i kategorien ’Environment’, der bl.a. dækker over virksomhedernes miljømæssige præstationer, overholdelse af miljøbestemmelser, afbødning af miljømæssige fodaftryk og lederskab i forhold til klimaændringer, har i et lidt længere tidsperspektiv været i en negativ udvikling. Novozymes er således faldet fra en ratingscore i CSHHUB´s metodologi på 73 i januar 2016 til i den seneste opdatering at være 68, i udfaldsrummet mellem 0 og 100. Det er stadig en meget høj score, men omsættes den til ranking er Novozymes i kategorien dumpet fra en placering i 91 percentilen til nu en placering i 68 percentilen. Samlet set, for den overordnede rating, er Novozymes placeret i 94 percentilen, mod 92 percentilen i januar. Novozymes har altså kunne kompensere på andre områder. Frontløberen Koninklijke DSM holder i samme periode fast i sin placering i 98 percentilen.

For Chr. Hansen, der netop har aflagt CSR-regnskab for det skæve regnskabsår 2016/17, er der tilbagegang i den samlede ratingscore på 60 fra januar 2015 til 54 i seneste opdatering i 2017. Det har betydet for nuværende en placering i 72 percentilen, mod 80 percentilen i januar 2016 – altså en tilbagegang. I seneste opdaterede data indgår ikke det dugfriske CSR-regnskab, hvor man bl.a. kan læse at faktiske CO2-emissionerne stiger mere end den økonomisk vækst på 10 procent og at CO2-effektiviteten falder et procentpoint – fra 15 til 16 procent.

Til gengæld er det positive resultater i forhold til affald og overtrædelse af miljøregulering, hvor selskabet slet ikke har haft kontroverser det seneste år. Desuden kan Chr. Hansen fremvise det bedste resultat nogensinde – 2,5-iforhold til selskabets mål om en arbejdsulykkefrekvens per million arbejdstime (LTIF) på under 2.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

SUN-AIR i Billund søger en kreditorbogholder
Region Syddanmark
Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland
Financial Controller til HMF Group A/S
Region Midt
Udløber snart
Finance Manager
Region Nordjylland
Udløber snart
Dansk Sygeplejeråd søger en regnskabskonsulent med digitalt mindset og med erfaring i regnskabsprocessen fra A-Z (barselsvikariat)
Region Hovedstaden

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank