Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Ny bagdør for højere honorarer: Rejsegodtgørelse

Josephine Daniel

fredag 07. april 2017 kl. 15:20

Ligesom for Novo Nordisk er der hos Pandora nu lagt op til uformelle løft i de samlede bestyrelseshonorarer gennem markant forøgede rejsegodtgørelser.

Novo Nordisk oplyser ikke direkte om baggrunden for de markant øgede rejsegodtgørelser, blandt andet til næstformand Jeppe Christiansen på 200.000 kr. Altså om de skyldes en markant øget rejseaktivitet, eller om der er tale om en ændret honorarpraksis.

Hos Pandora blev det vedtaget på generalforsamlingen den 15. marts, at der nu skal udbetales rejsegodtgørelser til udenlandske bestyrelsesmedlemmer. I indkaldelsen til generalforsamlingen hedder det i forslag om en ny vederlagspolitik for bestyrelsen, at ”bestyrelsesmedlemmer, som bor i udlandet, modtager en fast rejsegodtgørelse, når de deltager i bestyrelsesmøder udenfor deres opholdsland. Rejsegodtgørelsen oplyses i årsrapporten.”

Hos Genmab blev ved generalforsalingen vedtaget at droppe warrants til bestyrelsen, som dog i stedet kan få tildelt betingede aktier: ”Det foreslås endvidere, at § 5 ændres, således at bestyrelsen ikke længere har ret til at udstede warrants til medlemmer af Selskabets bestyrelse og konsulenter i Selskabet samt dets datterselskaber. Denne ændring vil afstemme ordlyden af § 5 med Selskabets overordnede retningslinjer for incitamentsaflønning, hvoraf det følger, at medlemmer af bestyrelsen alene kan få tildelt betingede aktier (”restricted stock units”)”. Bestyrelsens honoraring blev ikke påtalt af ATP, der dog havde det svært med andre dele af incitamentsprogrammet.

Generelt har der de seneste år været tendens til, at bestyrelserne gerne vil have andel i en eller anden form for aktieaflønning, og det kan der også være gode grunde til, eksempelvis hvis en del af det almindelige bestyrelseshonorar udbetales som aktier. En model, der er meget anvendt i USA. Herhjemme er det fortsat anbefalingen fra Komiteen for God Selskabsledelse, at bestyrelsen ikke deltager i incitamentsordninger, som kan motivere til for kortsigtet tænkning i overskud – på bekostning af langsigtet værdiskabelse.

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Få dagens vigtigste
økonominyheder hver dag kl. 12

Bliv opdateret på aktiemarkedets bevægelser, skarpe indsigter
og nyeste tendenser fra Økonomisk Ugebrev – helt gratis.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev.  Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik. Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

Finansiel controller med stærk forretningsforståelse
Region Sjælland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank