Pandora har været mere end en solid økonomisk væksthistorie de senere år. På bæredygtige præstationer afventer ESG-orienterede investorer dog stadig på de konkrete resultater fra milliard investeringen i den nye LEED-certificerede klimavenlige fabrik i Thailand.
Nøgletallene for energiforbrug og CO2-emmissioner må forventes at blive betragteligt forbedret i næste årsregnskab og dermed kunne bidrage til at øge Pandoras ESG-rating, der de senere år har bevæget sig i en negativ udvikling i forhold til peergruppe selskaberne.
Pandora oplyser i seneste etiske rapport, at CO2-emissioner, der kun opgøres for transport og ikke for produktion, sidste år steg med 59 procent og vandforbruget med 21 procent. Det betyder i en ESG-rating optik relative svage vurderinger i subkategorierne ’Energy & Climate Change’ og ’Resource Management`. Til gengæld giver ESG-ratingbureauerne gode karakterer i den sidste underliggende subkategori ’Environment Policy & Reporting’.
I korte træk viser rating fra CSRHUB, der ligger til grund for denne analyse, dermed at Pandora har gode CSR-politikker og rapportering på plads, men mangler at bidrage konkret til energioptimeringen og mindske ressourceforbruget.
[irp posts=”471857″ name=”Svag selskabsledelse sender Mærsk i bund på ESG-rating”]
Det gør samlet set, at Pandora – med Vice President Group Ethics Claus Teilmann Petersen i front for samfundsansvaret – med en aktuel overordnet placering i 69 percentilen stadig har et stykke vej op til CSR frontløberne i peergruppen, nemlig LVMH og Christian Dior med placeringer i henholdsvis 86 og 80 percentilerne.
Kigger man dybere i ESG-ratingen fra CSRHUB understreges det, at Pandora har potentiale til at løfte sig markant op ad ESG ranglisten i de kommende år, såfremt de miljømæssige resultater som forventet indfinder sig. I flere andre subkategorier tildeles Pandora stærke ratings, hvor særligt subkategorierne ’Human Rights & Supply Chain’ og ’Training, Health & Safety’ tildeles ratingscorer på linje med de allerbedste. Også under kategorien ’governance’, altså bestyrelses – og ledelsesprocesser, er der gode ratinger pænt over middel, særligt i subkategorierne ’Board’ og ’Leadership Ethics’, som hhv. dækker over bestyrelsens sammensætning og dens evne til at implementere etiske retningslinjer i organisationen.
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.