Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

IR Rating: Investor relation kvalitet står i stampe

Morten W. Langer

fredag 16. juni 2017 kl. 9:00

Top 100 Investor Relation 2017: Mens kvaliteten af de 30 største danske børsnoterede selskabers investor relations oplysninger på hjemmeside og i årsrapport er på et højt internationalt kvalitetsniveau, så halter mange af de øvrige selskabers informationskvalitet til investor langt bagefter.

Den gode nyhed i Økonomisk Ugebrevs årlige Rating af Investor relations i de 100 største danske børsnoterede selskaber er, at antallet af selskaber med maksimumscore på ti point er øget til otte selskaber mod seks selskaber sidste år. Andelen af selskaber med mindst otte ud af ti point er steget til 34 selskaber i forhold til 32 selskaber sidste år. Blandt de store børsnoterede selskaber er der altså en meget høj grad af målopfyldelse på langt de fleste målepunkter, og samtlige 30 selskaber opfylder faktisk syv ud af ti målepunkter.

De tre målepunkter, hvor det fortsat halter for en del store selskaber, er følgende:

For det første oplyser kun 19 af de 30 største selskaber analytikernes konsensusestimater på deres hjemmeside. Denne funktionalitet er for flere selskabers vedkommende blevet forfinet de seneste år, så der ikke blot oplyses opdateret konsensusforventning til det kommende års resultat, men også de løbende ændringer. Hertil kommer opdateringer af hvert kvartals konsensusestimater på udvalgte hovedtal og nogle gange også segmenter. Oplysningerne giver ikke-professionelle investorer, som ikke har adgang til oplysningerne via Factset eller Thomson Financials, mulighed for at følge analytikernes syn på selskabet og dets aktie. Blandt de store selskaber oplyser bl.a. følgende selskaber ikke om konsensusestimater: DSV, GN Store Nord, FLSmidth, Matas, TDC, Chr. Hansen og ISS.

For det andet fejler en stribe store selskaber på målepunktet om offentliggørelse af fuldstændig stemmeopgørelse, altså oplysninger om, hvordan aktionærer, såvel fysisk fremmødte som fuldmagter, har stemt på hvert dagsordens punkt på dagsordenen. Kun halvdelen af de 30 store selskaber har offentliggjort stemmeopgørelsen på sin hjemmeside. Det er ellers oplysninger, som selskabet har pligt til at offentliggøre, hvis blot en enkelt aktionær beder om det. Siden 2015 er tallet kun steget med et enkelt selskab. Men øget opmærksomhed om muligheden kunne få flere selskaber med de kommende år. Blandt andet følgende selskaber oplyser ikke om stemmeafgivningen på generalforsamlingen: Pandora, Novozymes, Tryg, DS Norden, A.P. Møller-Mærsk, Vestas, Chr. Hansen, ISS og Scandinavian Tobacco.

For det tredje halter også de store bagefter på målepunktet om oplysning om selskabets aktiekursudvikling det seneste år i forhold til de nærmest konkurrenter, afbildet i en grafik i årsrapporten eller på hjemmesiden. Oplysningen er for de fleste selskaber meget enkel at fremskaffe og opdatere, og det er god informativ oplysning for aktionærerne, som der kan aflæse aktiekursudviklingen – og selskabets performance i forhold til de nærmeste konkurrenter, samt få information om hvilke relevante konkurrenter der hører til peer gruppen. En relativ kursudvikling over ét eller tre år kan være en ganske god indikator for, hvordan selskabet klarer sig i konkurrencen med andre selskaber, og hvem der ser ud til at være mest fremgangsrigt, set gennem analytikernes og investorernes briller.

For selskaberne uden for Top 30 universet er det tilsyneladende gået noget tilbage. En basal information på hjemmesiden med navn på IR kontakt, samt kontaktoplysninger i form af telefon og email honoreres af 63 selskaber mod 70 selskaber sidste år. Dvs. kun 33 af de 70 selskaber under Top 30 giver kontaktoplysninger. Det er altså knap halvdelen af selskaberne, som ikke viser nogen som helst interesse for aktiv dialog med investorer – med mulighed for direkte kontakt med spørgsmål eller lignende.

Det vidner efter vores opfattelse om en arrogant holdning i forhold til investor relation opgaven, som ikke kun bør være tænkt mod store professionelle investorer. Alle Top 30 selskaber giver denne oplysning.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Jobannoncer

CEO for Rejsekort & Rejseplan A/S
Region H
Controller/økonomimedarbejder – få den brede vifte af økonomiopgaver
Region H
Finance/Business Controller til Anzet A/S
Region Sjælland
Liftra ApS i Aalborg søger en Finance Controller med ”speciale” i Transfer Pricing
Region Nordjylland

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank