Annonce

Log ud Log ind
Log ud Log ind
Ledelse

Netcompanys udenlandske forretninger i stabil fremgang

Steen Albrechtsen

torsdag 07. november 2024 kl. 17:40

Netcompany direktør Andre Rogaczewski. Foto: Gregers Tycho

Netcompanys 3. kvartalsregnskab gav igen anledning til store kursudsving, men denne gang til den positive side. Ledelsens udmeldte forventninger var overforsigtige, og resultatet var pænt og inden for egne forventninger, men heller ikke mere end det. Meget tyder på, at investorerne var blevet lige lovlig pessimistiske, blandt andet på grund af nedjusteringer fra flere konkurrenter, skiver redaktør Steen Albrechtsen.

Netcompany leverede en god præstation i 3. kvartalsregnskabet, hvor man leverede tal for både omsætning, vækst og indtjening, der kun lige var marginalt højere end analytikernes gennemsnitlige konsensusestimater. I det lys kan kursstigningen på henved ti pct. på regnskabsdagen overraske en smule.

Forklaringen skal findes i flere faktorer, der samlet alle peger i retning af, at stemningen omkring selskabet og aktien på forhånd var blevet lidt for pessimistisk.

Først og fremmest bør det erindres, at aktien dykkede fire pct. dagen før regnskabet til en aktiekurs lige under 300 kr. Forventningerne var sat lavt inden regnskabet. Det er sandsynligvis en konsekvens af, at flere konkurrenter har nedjusteret i løbet af oktober efter sløvere efterspørgsel.

Så også fra den kant var de reelle markedsforventninger nok lidt lavere, end konsensus gav udtryk for. Konkurrenternes udfordringer var også et emne, der blev taget op på telefonkonferencen af analytikerne. Men ledelsens svar på, hvorvidt den ser den samme svage udvikling, endte mere i en salgstale om Netcompanys solide markedsposition og platform, som dækker områder, hvor man ikke i samme omfang synes at se nedgang.

Et løftet aktietilbagekøbsprogram fra 700 til 800 mio. kr. og en god fremgang i den vigtige danske forretning, som skuffede ved samme tid sidste år, var også med til at genskabe den gode stemning omkring aktien.

Forventningerne til helåret om 7-10 pct. organisk vækst og en justeret EBITDA-margin på 15-18 pct. blev fastholdt. Da Netcompany efter årets første tre kvartaler ligger nogenlunde midt i intervallet for både omsætningsvækst (8 pct.) og indtjeningsmargin (17,1 pct.), er det derfor svært at se et 4. kvartal presse helårsresultatet enten over eller under forventningen.

Også selvom 4. kvartal kan være lidt ekstra volatilt op til årsafslutningen pga. både mulige licensindtægter og den konkrete timing af fremdrift og dermed indtægter fra projekter.

På den positive side tæller, at de fleste forretningsområder fortsat holder momentum, og stille og roligt synes at være på vej mod et punkt, hvor alle leverer pæn vækst og efterhånden også en acceptabel indtjening. Her tænker vi især på de lidt mindre forretninger i Holland og Norge, hvor forretningen nok stadig mangler noget størrelse, for at indtjeningssnebolden kan rulle stabilt og høste skalafordele henad vejen. Men udviklingen synes at gå i den rigtige retning.

Allerede tidligere på året var det meldt ud, at to store kontrakter i Norge og UK var lidt længere om at komme i gang end oprindeligt forventet. Hertil kommer, at det nylige valg i UK ikke helt overraskende har lagt en dæmper på aktiviteten. UK var reelt set det eneste land, hvor der var nedgang i omsætning (på 7 pct.), mens bruttomargin og EBITDA-margin faldt i mindre omfang. De store ordrer forventes at levere fuldt ud i 2025.

Den store græsk-/EU-fokuserede Intrasoft forretning leverer stadig stabil og pæn vækst omkring 10 pct., mens indtjeningsmarginen på 11,6 pct. fortsat er udvandende i forhold til hele Netcompany. I øvrigt helt som ventet, da integrationen af den store Intrasoft-forretning til Netcompany-modellen vil tage en del år. Hertil kommer at Intrasoft også arbejder under flere langvarige kontrakter, hvor marginen næppe kan ændres i større stil.

Netcompany leverede en mindre positiv overraskelse i form et øget tilbagekøbsprogram, så der for 2024 i alt forventes tilbagekøbt for 800 mio. kr. mod 700 mio. kr. tidligere. Frem til 24. januar skal der nu tilbagekøbes aktier for op til 250 mio. kr. eller omkring 1,5 pct. af markedsværdien.

Det samlede billede af Netcompany peger i retning af stabilitet, og at de fleste udlandseventyr efterhånden begynder at rulle i den rigtige retning på samme tid.

Trods en frygt for at efterspørgslen måske er lidt usikker næste år (på trods af udmeldingerne fra selskabet), så vurderer vi, at der overordnet er styr på forretningen, og at det principielt ”bare” er et spørgsmål om tid, førend resultaterne og væksten stille og roligt vil løfte aktiekursen.

Steen Albrechtsen

Vær et skridt foran

Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.

399,-

pr. måned

Allerede abonnent? Log ind her

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev
ØU Bestyrelsesguiden

Få de vigtigste nyheder om praktisk bestyrelsesarbejde, ledelse og strategi i SMV.
Udkommer hver onsdag.

Jeg giver samtykke til, at I sender mig mails med de seneste historier fra Økonomisk Ugebrev. Lejlighedsvis må I gerne sende mig gode tilbud og information om events. Samtidig accepterer jeg ØU’s Privatlivspolitik.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

[postviewcount]

Følg virksomhederne fra denne artikel
Skriv dig op her, og modtag en mail direkte i din indbakke, så snart vi skriver om virksomhederne, du følger.

Relaterede nyheder

Jobannoncer

No data was found

Mere fra ØU Ledelse

Log ind

Har du ikke allerede en bruger? Opret dig her.

*Tilbuddet gælder ikke, hvis man har været abonnent indenfor de seneste 6 måneder

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Og modtag ØU’s rapport om Top 40 Ledelseskonsulenter gratis.

Køb Danmarks 100 Rigeste 2024
i lækker printudgave

Du kan købe den i 7Elevens kiosker eller bestille den hos [email protected] eller ved at ringe på +45 31323299.

FÅ VORES STORE NYTÅRSUDGAVE AF FORMUE

Her er de 10 bedste aktier i 2022

Tilbuddet udløber om:
dage
timer
min.
sek.

Analyse af og prognoser for Fixed Income (statsrenter og realkreditrenter)

Direkte adgang til opdaterede analyser fra toneangivende finanshuse:

Goldman Sachs

Fidelity

Danske Bank

Morgan Stanley

ABN Amro

Jyske Bank

UBS

SEB

Natixis

Handelsbanken

Merril Lynch 

Direkte adgang til realkreditinstitutternes renteprognoser:

Nykredit

Realkredit Danmark

Nordea

Analyse og prognoser for kort rente, samt for centralbankernes politikker

Links:

RBC

Capital Economics

Yardeni – Central Bank Balance Sheet 

Investing.com: FED Watch Monitor Tool

Nordea

Scotiabank