NTG indgik forleden aftale om et nyt milliardopkøb, som udvider forretningen med rundt regnet ti pct. og bringer NTG tæt på en årsomsætning på 12 mia. kr. Prisen ser godkendt ud. Men vi skal hen i 2026-2027, førend vi for alvor får de økonomiske perspektiver at se fra NTG’s store opkøb i 2024 og 2025. Bekræftes stabilisering og måske fremgang i europæisk aktivitet, kan opkøbet vise sig at være fint timet, skriver redaktør Steen Albrechtsen.
NTG har i 2024 tilkøbt omsætning for rundt regnet to mia. kr. Men fremgangen på toplinjen bliver næppe afspejlet i de finansielle resultater i år. Dels fordi indtjening og omsætning stadig er påvirket af efterveerne fra fragtrateeksplosionen og ”supply chain krisen” i 2021-2022, dels fordi de fleste af opkøbene først får fuld effekt i 2025 på omsætningen og sikkert først i 2026 på bundlinjen.
Sidste års største opkøb, tyske Schmalz+Shön, indgik f.eks. kun i 4. kvartal med 243 mio. kr. i omsætning. Med en realiseret omsætning på 9,35 mia. kr. i 2024 synes det ikke helt skævt at vente en omsætning i nærheden af 11 mia. kr. i 2025. Lægger vi hertil ca. 1 mia. kr. fra det annoncerede opkøb, DTK, er NTG således pludselig nu en forretning med en omsætning på 12 mia. kr.
Antages seks pct. som en bestemt opnåelig EBIT-margin, er NTG tæt på at være ¾ af vejen mod 2027-målsætningen om mindst 1 mia. kr. i EBIT-resultat.
2025-forventningen ligger på 575-650 mio. kr. svarende til en vækst på 10-20 pct. fra 2024-resultatet på 524 mio. kr. Tillægger vi ca. 120 mio. fra DTK (inkl. synergier på 24 mio.) på sigt, er vi tættere på 800 mio. kr. i den høje ende af intervallet.
2025-forventninger antager en mindre volumenvækst i både Road og Air & Ocean, men også med et pres fra en ”blød” makroøkonomi og afmålt forbrugertillid. Der er altså endnu ikke voldsom optimisme at spore i transportsektoren.
Det seneste opkøb, DTK, er et danskbaseret selskab med en omsætning på 1,15 mia. kr. i 2024 og et EBIT-resultat på næsten 100 mio. kr. NTG betaler på gældfri basis 620 mio. kr., hvilket svarer til 6-7 gange EBIT, og lige over ½ gange omsætningen.
Målt på omsætningens multipel ligger det ikke langt fra NTG’s egen (6 mia. kr. i markedsværdi og 11 mia. kr. i omsætning). Mens det på EBIT-multipel er et lidt mere kompliceret regnestykke, fordi udgangspunktet er virksomhedens værdi på gældfri basis.
For NTG kan vi anslå den værdi til lige over 5 mia. kr. på basis af 2,7 mia. i gældsforpligtelser (excl. leasing) og kortfristede aktiver på 1,9 mia. kr. Det fjerner rundt regnet 800 mio. fra markedsværdien på 6 mia. kr., og med en EBIT-guidance på 575-650 mio. kr. er det alt andet lige en multipel på 8-9. Så umiddelbart køber NTG lidt billigere. Men det er et alt andet lige regnestykke uden alt for stor gennemsigtighed lige nu.
Med de seneste opkøb i særligt 2024 har NTG styrket sin position i Tyskland, og det bliver spændende at se, om man i 2025 formår at integrere og strømline de tilkøbte enheder. Forklaringen på den seneste stigning i aktiekursen kan måske også findes i Tyskland, hvor regeringsskiftet og en stor investeringsplan i infrastruktur og forsvar kan have øget forventningerne til, at den tyske økonomi kommer i gang igen.
Et økonomisk opsving vil være gavnligt for transportsektoren, selvom det i første omgang primært var Vestas, Rockwool, NKT og andre grønne aktier, der reagerede positivt på aftalen. I et mere globalt perspektiv er usikkerheden stadig stor, og senest så vi en ikke-imponerende regnskabsmelding fra amerikanske Fedex.
Med 21,7 mio. udestående aktier er markedsværdien af NTG omkring 6 mia. kr. ved den aktuelle kurs efter et ganske flot kurscomeback på næsten 20 pct. siden regnskabet i starten af marts. Aktiekursen er dermed ikke langt fra niveauet omkring eller lige over 300, der gennem hele 2024 viste sig som en ganske holdbar top for aktiekursen.
Her var temaet hos NTG og andre transportvirksomheder som DSV, DFDS m.fl., at det ventede opsving/comeback i fragtvolumenerne blev udskudt flere gange og aldrig rigtig materialiserede sig. Vi har god tiltro til, at NTG indfrier 2027-forventningen om mindst 1 mia. kr. i EBIT, men vi er omvendt lidt skeptiske på kort sigt.
Trods en klar overvægt til road-divisionen, hvor marginerne er lavere, bør der bestemt være plads til en marginforbedring over de kommende år.
Steen Albrechtsen
Vær et skridt foran
Få unik indsigt i de vigtigste erhvervsbegivenheder og dybdegående analyser, så du som investor, rådgiver og topleder kan handle proaktivt og kapitalisere på ændringer.
- Vi filtrerer støjen fra den daglige nyhedscyklus og analyserer de mest betydningsfulde tendenser.
- Du får dybdegående og faktatjekket journalistik om vigtige erhvervsbegivenheder lige nu.
- Adgang til alle artikler på ugebrev.dk.