Ørsted offentliggør land-for-land skattebetalinger

(ARKIV) Dong Energy afslører selskabets nye navn på et pressemøde i hovedkvarteret i Gentofte mandag d. 2. oktober 2017. Ørsted har øget indtjeningen i årets første seks måneder. Energiselskabet har tjent 8, 6 milliarder kroner. Det skriver Ritzau, torsdag den 9. august 2018.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Interview: Ørsted har formuleret en ny aktivistisk skattepolitik, der betyder, at det grønne energiselskab i den kommende årsrapport offentliggør sine land-for-land skattebetalinger, der endnu ikke er et myndighedskrav. Den nye skattepolitik skal honorerer den stigende efterspørgsel efter transparens fra ansvarlige investorer og andre interessenter. Ørsteds Head of Group Tax, Karl Berlin, forklarer i dette interview om baggrunden for den nye skattepolitik. Han mener, at tilliden til skattesystemerne kan genetableres via øget samarbejde mellem myndigheder og virksomheder på tværs af landegrænse.

ØU: Hvorfor har Ørsted formuleret en ny skattepolitik?

KB: ”Baggrunden er, at der er sket mange ting siden 2014, hvor den seneste politik blev formuleret. Ørsted er i dag en helt...

Skriv en kommentar

Please enter your comment!
Indtast dit navn her